De Grijsaards door Theatergroep Matrose (6+)

8 november 2020, van 15:00 tot 16:00 | De Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: €6,- lid / €12,- niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wat gebeurt er als drie hongerige bazen in een net pak voor je deur staan? De Grijsaards is een beeldende vertelling van Theatergroep Martrose over samen delen en tevreden zijn. Na afloop is er een nagesprek met de acteurs en Tim Schouten (bekend van Checkpoint, ZAPP).

Een man en een vrouw zijn al jaren samen. Ze zijn oud, arm en grijs. Laten we ze voor het gemak de Grijsaards noemen. Voor hun deur staan drie mensen. Ze zijn groot, hongerig en dragen een net pak. Laten we ze voor het gemak de Bazen noemen. De Bazen komen van ver en zijn op zoek naar eten en een slaapplek. De Grijsaards twijfelen geen moment en bereiden, met het kleine beetje eten dat ze hebben, een feestmaal. Zelf gaan ze met een lege maag naar bed en dat blijft niet onopgemerkt door de bazen.

De Grijsaards is een energieke en beeldende familievoorstelling over samen delen en tevreden zijn. Geïnspireerd is op Philemon en Baucis van Ovidius. Na afloop is er een nagesprek me de acteurs o.l.v. Tim Schouten (Checkpoint, ZAPP).