Heb je mijn zusje gezien (2,5 + jaar) (uitverkocht)

2 oktober 2022, van 15:00 tot 15:40 | Bibliotheek Neude - Theater | door Joke van Leeuwen/ Lieke Benders

Kosten: € 6 lid / € 12 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een beeldende, muzikale en vrolijke familievoorstelling naar het bekroonde prentenboek van Joke van Leeuwen.

‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat over de zoektocht van een meisje naar haar zus. Ze vraagt aan iedereen die haar pad kruist of die persoon haar zusje heeft gezien. Bij elke persoon voegt ze aan haar vraag meer kenmerken toe, waaraan haar zusje te herkennen is. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Totdat er vier meiden op een rij verschijnen. Wie goed heeft opgelet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!
  
‘Heb je mijn zusje gezien?’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ is door Hoge Fronten bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling. De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor. Joke staat ook zelf op het podium.  
 
Joke van Leeuwen:  
„‘Heb je mijn zusje gezien?’ is een voorstelling waar peuters en kleuters, maar ook wat oudere kinderen, én volwassenen plezier en springerigheid van geest in kunnen vinden.” 
  
Theaterkrant 
“Actrice Sarah Jonker is een ontwapenende wervelwind en Joke van Leeuwen heeft een lichte en vanzelfsprekende podiumaanwezigheid" 
  
De Limburger 
“Misschien is deze voorstelling niet alleen gemaakt voor peuters, maar juist een aanrader voor hun ouders" 

Let op: uitverkocht!