André het Astronautje (4+)

22 oktober 2021, van 14:00 tot 14:45 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 10 kind / € 13 volwassene

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? In deze voorstelling van Klein Amsterdam Producties laat je kinderen op speelse wijze kennismaken met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet.

In André het Astronautje onderzoekt een kleine jongen vragen over astronauten en de ruimte vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Uiteindelijk reist hij met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking…

André het Astronautje is het allereerste verhaal ter wereld dat in de ruimte werd geschreven. Het verhaal is geïnspireerd op de belevenissen, ervaringen en kinderboeken van astronaut André Kuipers en is in nauwe samenwerking met hem ontwikkeld. Na de voorstelling leggen we alle boeken voor je klaar over de ruimte, ruimtevaart en onze planeet aarde.

De voorstelling is onderdeel van het festival Herfststukjes – de leukste voorstellingen in de herfstvakantie in de regio. Kijk hier waar deze voorstelling nog meer speelt en ontdek het hele programma.

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.