Herfststukjes: De Vos, de Raaf en het Meisje (6+)

18 oktober 2023, van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 10 kind / € 13 volwassene

Een muzikale voorstelling geïnspireerd op de fabel van La Fontaine voor iedereen vanaf 6 jaar oud. Bij een wandeling in het bos ontmoet het Meisje een pratende Vos! Deze Vos organiseert een surpriseparty voor Muis en omdat hij zelf niet goed kan schrijven vraagt hij of het Meisje hem wil helpen.

Op de uitnodiging moet staan dat Muis alleen kaas wil en geen andere cadeautjes hoeft. De Vos wil dat het Meisje iedereen uit het bos uitnodigt behalve, de Raaf. De Raaf zou het feest maar verpesten met haar vreemde gekraai.

Maar is de Vos wel helemaal eerlijk? Is dit echt de verjaardag van de Muis?

De Volkskrant: "Dit is de betere vertelkunst! Meneer Vos is beleefd, vegetariër en zegt dingen als: ‘Wel heb ik ooit,’ en ‘dat is niet zo jofel’. En hij draagt een bolhoedje, wat voor vossen doorgaans ook niet normaal is. Deze vreemde vos is de ster in het sprookje De vos, de raaf en het meisje.

Door: Muzieksmederij i.s.m. Holland Opera

(Foto: Holland Opera)

Reserveer je kaartje

Deze voorstelling is onderdeel van Herfststukjes, Winterkost, Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.