Winteropera: Het Boompje (4+)

28 december 2021, van 15:00 tot 16:00 | De Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 10 kind/ € 13 volwassene

Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En ze wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat haar wens in vervulling, maar anders dan ze had gedacht. Een hartverwarmende winteropera voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot-)ouders/verzorgers.

Ik kan ruisen, ik kan zwiepen, ik kan zwaaien 
En ik fluister als de wind ineens gaat waaien …

Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En ze wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat haar wens in vervulling, maar anders dan ze had gedacht…  Een hartverwarmende winteropera voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot-)ouders/verzorgers.

De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek en kerstverhaal ‘Het Boompje’ van Loek Koopmans. De Utrechtse dichter Ruben van Gogh maakte er een hedendaagse, poëtische en grappige versie van. Bastiaan Woltjer schreef hier sfeervolle en tegendraadse muziek bij waarin je de seizoenen hoort verstrijken. En hij bewijst met zijn muziek ook dat een opera kan swingen!  Na de voorstelling maak je kennis met de operazangers, musici en hun instrumenten.

De voorstelling is onderdeel van Festival Winterkost, jeugdtheater in de kerstvakantie in theater in regio Utrecht en Amersfoort.

Regie: Sybrand van der Werf, compositie: Bastiaan Woltjer, libretto: Ruben van Gogh, vormgeving: Sybrand van der Werf, Udo Thijssen.
Uitvoerenden: Sterre Konijn – sopraan, Daan Verlaan – harp en tenor, Anneke Wensink – hoorn en zang, Bastiaan Woltjer – trombone, tuba en zang.


  • Bekijk details van Het boompje Loek Koopmans Het boompje

    Het boompje is niet blij met zijn stekelige naaldjes. Hij wenst tot drie keer nieuwe blaadjes, maar daar wordt hij niet gelukkiger van. Wel van een ster...

    Gedrukt boek