ILFU presenteert: Gary Northfield van 'Julius Zebra' (geannuleerd)

30 september 2020, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Neude - Theater | 7+

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kent vast de superkomische boeken over Julius Zebra, de dappere zebra die gladiator wordt en grote avonturen beleeft in het Romeinse Rijk, Egypte en Engeland. Ter ere van de start van de Kinderboekenweek komt Gary Northfield, de schrijver en tekenaar van de boeken, speciaal naar Utrecht! Hij wordt geïnterviewd door Edward van de Vendel die het gesprek tussendoor meteen vertaalt. Daarna geeft hij een workshop cartoon tekenen en leert hij je hoe hij zijn toffe tekeningen maakt.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘En toen..’, dus de avonturen van Julius Zebra passen daar helemaal bij! Gary tekent al sinds 2002 en schrijft het liefst over dieren.
In het eerste half uur wordt hij geïnterviewd door Edward van de Vendel. Edward is zelf een veelbekroonde kinderboekenschrijver en dichter. Na het interview kun jij je vragen stellen aan Gary en geeft hij een workshop cartoon tekenen. Hij laat je zien hoe hij zijn toffe tekeningen maakt en je gaat zelf aan de slag.
Het gesprek is in het Engels. Misschien heb je al Engels op school maar Edward vertaalt tussendoor steeds wat hij bespreekt met Gary zodat je het gesprek heel goed kunt volgen.
Gary Northfield signeert na afloop bij de stand van de Utrechtse Kinderboekwinkel.
Dit evenement is onderdeel van het ILFU International Literature Festival Utrecht. Meer info over het festivalprogramma vind je op www.ilfu.com

Let op! Dit programma is geannuleerd!

 


Foto: Nicky Evans

Boeken van Gary Northfield