ILFU presenteert: Gary Northfield van 'Julius Zebra' en anderen

29 september 2021, van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Neude - Theater | 7+

Kosten: € 6 lid / € 12 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kent vast de superkomische boeken over Julius Zebra, de dappere zebra die gladiator wordt en grote avonturen beleeft in het Romeinse Rijk, Egypte en Engeland. Ter ere van de start van de Kinderboekenweek komt Gary Northfield, de schrijver en tekenaar van de boeken, speciaal naar Utrecht! Hij wordt geïnterviewd door Edward van de Vendel die het gesprek tussendoor meteen vertaalt. Daarna geeft hij een workshop cartoon tekenen en leert hij je hoe hij zijn toffe tekeningen maakt.

Aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek “Worden wat je wil”, interviewt Edward van de Vendel hem over zijn boek Hoe word ik een gladiator? en over het beroep ‘schrijver-illustrator’. Gary Northfield schrijft zijn boeken namelijk niet alleen, hij maakt ook alle tekeningen in het boek. Hij is schrijver-illustrator! Er zijn ook twee Nederlandse illustratoren: Floor de Goede en Hedy Tjin. Zij schrijven zelf niet, maar maken geweldige tekeningen en strips voor kinderboeken. Edward van de Vendel is zelf een veelbekroonde kinderboekenschrijver en dichter. Zijn nieuwe boek Rekenen voor je leven, met tekeningen van Floor is net uit . 

De eerste helft van het programma interviewt hij Gary Northfield, Floor de Goede en Hedy Tjin. Het gesprek is deels in het Engels. Misschien heb je al Engels op school, maar Edward vertaalt ook tussendoor steeds wat hij bespreekt, zodat je het gesprek heel goed kunt volgen. Samen gaan ze je alles vertellen over hoe je van tekenen je beroep kunt maken. Natuurlijk mag je ze het hemd van het lijf vragen.

De tweede helft van het programma geeft Gary Northfield een tekenworkshop om je de kneepjes van het vak bij te brengen. Ook Floor de Goede en Hedy Tjin laten zien hoe zij te werk gaan. En na afloop kun je ze allemaal om een handtekening vragen!


Foto: Nicky Evans

Boeken van Gary Northfield

Boeken van de andere gasten en presentator

logo ilfu

Het ILFU organiseert dit programma i.s.m. De Bibliotheek Utrecht en met Studio Kleine Lettertjes, makers van Het Mooie Kinderboekenfestival.