KLeuR+

20 september 2020, van 11:00 tot 11:45 | Bibliotheek Neude - Theater | 2+

Kosten: Voorstelling: € 6 lid / € 12 niet-lid | Workshop: € 5 lid/ € 10 niet-lid (begeleider gratis)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een danseres in het wit gekleed sluipt, rolt en draait over een papieren vloer. Ze laat sporen van verf achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaamaan ontstaat er een kleurrijk schilderij, niet alleen gemaakt met kwasten of handen en vingers, maar met het hele lichaam.

KLeuR+ is een remake, een verdieping van de eerder door Gaia Gonnelli gecreëerde voorstelling KLeuR die in 2013 in première ging. In 2020 brengt Dadodans deze levendige, succesvolle dansvoorstelling opnieuw naar het theater.

Choreografie: Gaia Gonnelli
Dans: Candela Murillo
Muziek: Wiebe Gotink
Fotografie: Tomek Dersu Aaron 

Workshop

Na de voorstelling is er een workshop voor kids van 3+. Choreograaf Gaia Gonnelli laat je dansen, dat is net tekenen in de lucht! Aan het einde van de workshop dans je op grote vellen papier en worden je bewegingen zichtbaar.

Let op: voor de workshop is een apart ticket nodig, deze reserveer je via de link onderaan deze pagina.

Choreograaf Gaia Gonnelli vertelt:

‘Mijn inspiratie voor KLeuR haal ik uit de manier waarop kleine kinderen tekenen. Als je tekenende kinderen observeert merk je dat ze intuïtief met kleuren omgaan en dat ze met gebruik van simpele vormen, zoals lijnen en punten, refereren aan de werkelijkheid. Zo zijn de punten, getekend met ritmische bewegingen, druppels van regen of een lijn die het papier kruist een auto die voorbij rijdt. Een andere lijn kan vervolgens de slijm van een slak zijn of een weg die kronkelend naar een bergtop leidt. Kinderen beleven de bovengenoemde beelden terwijl zij die tekenen. Deze manier van tekenen heeft veel bekende schilders geïnspireerd, onder anderen Jackson Pollock (1912-1956, vertegenwoordiger van de kunststroming abstracte expressionisme) die bekend staat om zijn ‘action painting’. In de ‘action painting’ van Pollock ligt de focus, net als bij tekenende kinderen meer op het proces van het schilderen, op de wijze waarop de kleur wordt aangebracht, of de vormen die ontstaan, dan op het resultaat. Dit proces zie je ook in KLeuR.’ 


Beeld © Tomek Dersu Aaron