Kom Hackshield Spelen (8-12 jaar)

22 november 2023, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Kanaleneiland

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Cybercriminaliteit. Je hebt er vast wel eens iets over gezien op het nieuws. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van online boeven: cybercriminelen. Ze hebben daarom iemand nodig die ze kan beschermen: iemand zoals jij. Want jij weet toch veel meer van internet dan volwassenen?

Heb jij het in je om jezelf en anderen te beschermen en wil je alles leren over hackers en veilig internetten? Dan ben jij de Cyber Agent die we zoeken.

Schrijf je in voor de HackShield game. In verschillende levels los je puzzels op en beantwoord je vragen. Dit alles om een echte cyberagent te worden!

Op woensdagmiddag 15 november (Overvecht) en 22 november (Kanaleneiland) kun je HackShield komen spelen in de bibliotheek. Wij zorgen voor laptops en Wifi. Het is gratis om mee te doen.

Let op: Je hebt toestemming nodig van een volwassenen om je in te schrijven. Neem dus een volwassene mee naar de bieb of maak thuis al een account aan. Bezoek de Hackshield-website

Dit programma vindt plaats tijdens de Week van de Mediawijsheid. De Bibliotheek Utrecht besteedt in november aandacht aan deze landelijke campagne met een programma vol activiteiten voor jong en oud. Dat doen we om te stimuleren dat we in Utrecht niet alleen vaardig, maar ook bewust en kritisch omgaan met media en onze digitale omgeving. Doe je mee? Dit jaar sluiten we aan bij de campagne #hierniet, waarmee we ons met veel andere organisaties hard maken voor een online wereld waar iedereen zich veilig en fijn kan voelen.