Museum Jeugd Universiteit: Superhelden (8-12 jaar)

18 september 2022, van 10:30 tot 11:30 | Bibliotheek Neude | Theater | 4 colleges (reeks, niet los te boeken)

Kosten: € 22,50 (lid/niet-lid)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dit najaar duiken we samen met wetenschappers in de wereld van superhelden. Waarom vinden we superhelden zo cool? Hoe klinkt een superheld? Hoe worden dieren en planten supergoed in overleven in de natuur? En hoe word je zelf supergoed in iets? Elk college start met de boekenkast van de bibliotheek. Welke boeken kun je over dit onderwerp lezen? Daarna vertelt een wetenschapper van de Universiteit Utrecht over zijn of haar eigen onderzoek. En na afloop kun je een boek lenen om zelf nog meer te ontdekken!

Onderzoek en ontdek zelf alles over superhelden in vier colleges van UniversiteitsMuseumUtrecht, hét onderzoeksmuseum van Nederland, en de Bibliotheek Utrecht. 
 
18 september: Waarom vinden we superhelden zo cool?  
Wat is jouw favoriete superheld? Waarom deze? En hoe komt het dat veel mensen fan zijn van superhelden? Dan Hassler-Forest, filmwetenschapper, weet hier alles van.
  
23 oktober: Hoe klinkt een superheld?  
Hoe klinkt een superheld? Wat hoor je? Een schurk of een superheld? Aan de muziek kun je ontdekken wie eraan komt. Hoe komt dat? Michiel Kamp is muziekonderzoeker en laat jullie allerlei soundtracks horen.  
  
20 november: Hoe worden dieren en planten supergoed in overleven in de natuur?
Hoe worden dieren en planten supergoed in overleven in de natuur?  Overal zie je verschillende dieren en planten. Sommige zijn supergoed in verstoppen of zijn zo groot of sterk dat dit helemaal niet nodig is! Dit komt door een proces wat we evolutie noemen. Maar wat is evolutie en hoe werkt het? Onderzoeker en wetenschappelijk directeur van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht Edwin Pos vertelt hierover in zijn college. 
  
18 december: Hoe word je supergoed in iets? 
Hoe word je supergoed in iets? Waar ben jij goed in? Superhelden kunnen tegen een muur plakken, vliegen of zijn heel sterk. Ze zijn supergoed in iets! Waarom ben jij goed in iets? Kun je hier nog beter in worden? En hoe werkt dat? Kinderonderzoeker Carolien van Houdt vertelt er alles over.

Reserveer je kaartje via Museumjeugduniversiteit.nl