Omroep Human in de bieb (afgelast)

22 maart 2020, van 12:00 tot 15:00 | De Bibliotheek Neude - Filmzaal

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ook zo'n fan van de leerzame programma's van omroep Human? Kom dan naar de 'Human Hub' in de bieb. Met elke maand de leukste programma's. Wil je zeker zijn van een plek? Reserveer dan alvast.

Wat zou jij doen?

In de Human-documentairereeks Wat zou jij doen? lopen kinderen (10-12 jaar) tegen allerlei rare, moeilijke, praktische of grappige en toch ook herkenbare dilemma’s aan. Hoe moeten ze die te lijf gaan? Een hulppanel van twaalf kinderen uit heel Nederland bekijkt de verhalen en denkt na over de vraag wat zij zelf zou doen in een vergelijkbare situatie.In deze workshop bekijken we eerst een aflevering van Wat zou jij doen? Hierna nodigt Rowan Olierook, redacteur van Human, jong en oud uit om in gesprek te gaan: Wat zou jij doen?

zo 22 maart ∙ 12.00 –13.00 uur ∙ Filmzaal ∙ voor kinderen van 10 - 12 jaar en hun ouders


Medialogica, het verschil tussen beeld en werkelijkheid

Medialogica is het televisieprogramma van Human dat onderzoek doet naar het verschil tussen beeld en werkelijkheid. Media dienen als gids om greep te krijgen op onze werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe komt de publieke opinie tot stand? En welke invloed heeft deze op het handelen van bestuurders, journalisten en burgers?In deze workshop gaat Human-redacteur Rowan Olierook, aan de hand van fragmenten, met jong en oud (12+) in gesprek. Al snel wordt duidelijk hoe de publieke opinie ontstaat en welke rol media hierin kunnen spelen?

zo 22 maart ∙ 14.00 – 15.00 uur ∙ Filmzaal ∙ 12+ jaar