Online workshop programmeren

20 augustus 2020, van 16:00 tot 17:30 | Online

Kosten: Gratis (wel reserveren) | 12+

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het Laboratorium van Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en enthousiaste slimmerds van Capgemini slaan de handen ineen om iedereen die graag aan de slag wil met programmeren een stap verder te helpen in een online workshop (Javascript of online Arduino).

(Let op! Geef in je mail aan voor welke datum je reserveert, op donderdag 20 augustus is er ook een workshop van 16.00 to 17.30 uur.)

In deze workshop gaan we twee dingen leren:

  • Arduino microcontroller online gebruiken
  • Leren programmeren met JavaScript

We geven uitleg over beide onderwerpen, waarna je zelf kunt kiezen waarmee je wilt gaan oefenen.

Wat is een Arduino?

Een Arduino is een kleine computer (microcontroller) waaraan sensors gekoppeld kunnen worden om bijvoorbeeld geluid of licht te meten. Je kunt ook andere elektronische onderdelen als lampjes (LED’s) koppelen om deze aan te sturen en bijvoorbeeld automatisch te laten branden. Het is gemakkelijk om de Arduino te programmeren. Dat zullen we in deze workshop dan ook leren.

Wat is JavaScript?

JavaScript is een programmeertaal die veel wordt gebruikt in web sites. In deze workshop leren we je hoe een programmeertaal “werkt” en hoe je JavaScrip kunt gebruiken bij je eigen website. Je gaat ook zelf aan de slag met JavaScript binnen web pagina’s.

Online oefenen

Omdat we deze workshop online gaan geven maken we gebruik van websites voor zowel de Arduino (Tinkercad) als de JavaScript labs. Om je goed voor te bereiden kun je nu alvast een account aanmaken op www.tinkercad.com

Leuke titels bij deze activiteit