Plastic rapen en wandelen: doe mee met Plandelen!

23 augustus 2023, van 16:00 tot 17:00 | Bibliotheek Overvecht

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Plandelen = plastic rapen + wandelen. Op woensdag 23 augustus neemt Anton de Plandelman je mee op een wandeltocht van ongeveer 30 minuten rondom Bibliotheek Overvecht om daar zoveel mogelijk zwerfafval op te rapen en je Plandelbingo kaart te vullen. Voorafgaand aan de Plandelbingo is er een voorleesactiviteit met het thema zwerfafval/rommel opruimen voor de leeftijd 4 t/m 8 jaar.

Deze activiteit is een voorproefje van De 2de Utrechtse Plandeldag op 26 augustus. Op die dag plandelt de hele stad met als doel in 1 dag 2000 straten, stoepen, steegjes en (school)pleinen zwerfafval vrij. Kijk voor meer informatie op www.plandelen.nl/utrecht.

Vanwege Utrechtse Plandeldag komen er op vier locaties van de bibliotheek nieuwe Plandelpunten waar je ook na 26 augustus terecht kunt om gratis knijpers te lenen. Knijpers zijn dan te leen in: Bibliotheek Neude, Bibliotheek Overvecht, Bibliotheek Leidsche Rijn en Bibliotheek Vleuterweide.


Dit is een Door en voor Utrechters - programma. De bibliotheek is een plek voor iedereen. Kom langs en laat je verrassen door een activiteit of evenement georganiseerd door en voor Utrechters. Wil jij ook iets delen in de bieb? Mail dan naar doorutrechters@bibliotheekutrecht.nl en we bespreken samen je idee├źn en de mogelijkheden.