Festival Tweetakt: ‘De kleine mens’ van Dear T (8+)

29 augustus 2021, van 12:00 tot 12:45 | & 16:00 tot 16:45 | Bibliotheek Neude

Kosten: Reserveren via Tweetakt

Festival Tweetakt is een kunstenfestival in Utrecht met theater, kunst en muziek voor iedereen, in de Utrechtse theaters, Fort Ruigenhoek én in Bibliotheek Neude. Theatermaker Tim Schouten maakte op basis van gesprekken met kinderen een ontroerende voorstelling over wat het betekent om kind te zijn.

"Twee maanden lang mocht ik Iva, Hanno, Joas, Levi, Sara, Lisa en Maia alles vragen wat ik wilde. Ze hielpen me met nadenken over kinderen, volwassenen en alle verschillen en overeenkomsten daartussen. Waarom ik dat wilde? Omdat ik dacht dat ze me iets konden leren. Over of mijn wens dat ik soms weer kind zou willen zijn terecht is. Dus besloot ik het deze experts te vragen, zonder hen was deze voorstelling er niet."

“Wat is een kind?”
“Ehm, een kind is een klein mens, een kind is een kind, is een wezen, is een mens die op de aarde leeft.”

“Waarom is een speeltuin bedoeld voor kinderen?”
“Ja, omdat ouders moeten werken.”

“Wat vind je eng?”
“Eh, killerclowns.”

Tim Schouten mocht aan zeven kinderen twee maanden lang álles vragen wat hij maar wilde. Iva, Hanno, Joas, Levi, Sara, Lisa en Maia hielpen hem met nadenken over kinderen, volwassenen en alle verschillen en overeenkomsten tussen deze twee groepen.Waarom hij dat wilde? Hij was benieuwd of zijn wens om soms weer kind te willen zijn terecht is. Dus besloot hij het deze zeven experts te vragen. Op basis van de gesprekken maakte hij een ontroerende voorstelling over wat het betekent om kind te zijn.

Bekijk alle voorstellingen van Festival Tweetakt in bibliotheek Neude op onze Tweetakt-pagina.

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.