Pokon, van De dansers (4+)

5 september 2021, van 12:00 tot 12:45 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Reserveren via Tweetakt

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Festival Tweetakt is een kunstenfestival in Utrecht met theater, kunst en muziek voor iedereen, in de Utrechtse theaters, Fort Ruigenhoek én in Bibliotheek Neude. Pokon is een anarchistisch dansconcert voor kleuters door De Dansers.

Zoals kinderen door de speeltuin razen, zo bestormen de drie spelers van Pokon het podium. Geef ze wat meubels, een keukentrap of twee, een gitaar en wat planten, en laten we even doen alsof je wél mag rennen, klimmen, dralen en vies worden. Wat volgt is een draaiende, waaiende, hikkende, ritmisch buitelende en muzikaal struikelende stroom van noodzakelijk speelplezier. Ook al zitten we soms even klem – in een tafel, een trap of toch steeds weer die regeltjes – Pokon is onstuitbaar.

Met Pokon brengen De Dansers een ode aan spelen. Alle dieren spelen om te groeien – mensen dus ook. Een voorstelling vol beweging, ritme, inventiviteit en vriendschap, voor kinderen en volwassenen die niet stil kunnen zitten.

“Met hun energie en muzikaliteit weten ze de aandacht van de jonge toeschouwers moeiteloos vast te houden.” (De Theaterkrant)  

“Wat voorzichtig begint, wordt al snel een wild spel, maar even serieus als de kinderen.” (Dans Magazine)

Bekijk alle voorstellingen van Festival Tweetakt in bibliotheek Neude op onze Tweetakt-pagina.

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.