Festival Tweetakt: ‘Wie jij dAn wel niet bent’ (10+)

28 augustus 2021, van 15:00 tot 16:00 | & 19:00 tot 20:00 | Bibliotheek Neude

Kosten: Reserveren via Tweetakt

Festival Tweetakt is een kunstenfestival in Utrecht met theater, kunst en muziek voor iedereen, in de Utrechtse theaters, Fort Ruigenhoek én in Bibliotheek Neude. We zijn aanwezig bij de landelijke Theatertour van Prinses Amalia, waarmee zij zich voorstelt aan het Nederlandse volk: Wie ben ik? Sosha Duysker, bekend als presentator van televisieprogramma’s Het Klokhuis en De Buitendienst, heet ons welkom. In de hoek staat een serieuze beveiliger. De bloemen staan klaar en de blauwe loper ligt uit. Maar wat begint als recht-toe-recht-aan-lezing over een Koninklijk leven, verandert in een bonte estafette van persoonsverwisselingen.

Want wie zijn de mensen waar we naar kijken? Wie speelt hier wie en waar blijft de echte Amalia? Net als je denkt te weten waar je naar kijkt, verandert het weer, en nog een keer, en nog een keer. In een ontregelend uurtje denk-spektakel onderzoekt 'Wie jij dAn wel niet bent' de vraag of je kunt kiezen wie je bent.

'"Kan je kiezen wie je bent? Dat is de vraag die centraal staat in Wie jij dan wel niet bent. Ingewikkelde materie, die in Appelhofs tekst vooral in alle breedte wordt aangevlogen en daardoor vooral, meer dan dat het inzichten sorteert, de complexiteit ervan aantoont.” Theaterkrant

Wie jij dAn wel niet bent stond op de shortlist van de vakjury en is winnaar van de publieksprijs van de Berrie Heesenprijs, een tweejaarlijkse uitreiking van het Centrum Kinderfilosofie Nederland.

Bekijk alle voorstellingen van Festival Tweetakt in bibliotheek Neude op onze Tweetakt-pagina.

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.

(beeld © Maartje & Merel)