Verhaalatelier: De Stip

12 september 2020, van 13:30 tot 16:00 | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontdek bij het Verhaalatelier iedere maand een bijzonder prentenboek. Voor de eerste keer live in het Atelier van de Neude! Dit keer staat de klassieker 'De stip' van Peter H. Reynolds centraal. Floor zegt dat ze niet kan tekenen. Dan vraagt de juf of ze een stip wil zetten. En dat blijkt het begin van een spannend avontuur te zijn. Na het voorlezen maak je je eigen stippenverhaal.

Of kies je liever voor lijnen van het jongetje? We gaan experimenteren op een verrassende ondergrond, zodat we jullie als stippenkunstenaar niet snel zullen vergeten! Na afloop staat er limonade voor je klaar! Pas op! Als kleine kunstenaar kun je vies worden. We gaan tekenen/schilderen met het atelierschort als canvas.

Het verhaalatelier is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Dit vrolijke voorleesfeest duurt ± een uur. De Bibliotheek probeert de taalontwikkeling van peuters en kleuters door creativiteit te stimuleren. 


De stip

Peter H. Reynolds

Floor denkt dat ze niet kan tekenen, maar als de juf haar leert beginnen met een stip, merkt ze dat ze veel meer kan dan ze dacht. Prentenboek met in zachte tinten ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca....

Bekijk dit boek