Lente-Uitjes: Don Q (7+) door Gesneden Koek

28 februari 2023, van 14:00 tot 14:45 | De Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: 10 euro kind / 13 euro volwassenen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Er was eens een man. Die woonde in het prachtige warme Spanje (Olé!). En deze man, Alonso Quijano, las de hele dag door boeken over ridders. Zó veel ridderboeken dat hij begon te geloven dat hij zelf ridder was.

Met wat huis- tuin- en keukenspullen frommelt Alonso snel een ridderkostuum in elkaar en geeft zichzelf een riddernaam - echte ridders hebben een riddernaam. En dus als ridder ‘Don Quichot van la Mancha’ springt hij op zijn dweil! Eh…paard! Samen met boer Sancho Panza beleeft hij een knotsgek avontuur. Ze strijden voor het goede, nemen het op tegen de boze tovenaar en proberen de liefde te winnen van de mysterieuze Dulcinea… Maar zal het ze lukken? En is het allemaal eigenlijk wel echt? Ga jij mee op avontuur? 

Don Quichot is het eeuwenoude verhaal van Miquel de Cervantes, door Gesneden Koek in een nieuw harnasje gestoken. Een voorstelling vól humor, spanning en een vleugje romantiek. Over het opkomen voor de goede zaak zelfs als dat niet mogelijk is. Een lichte botsing tussen idealisme en realisme onder de warme Spaanse zon. 

Na afloop leggen we lekker veel ridderboeken voor je klaar om bij weg te dromen of je eigen avontuur voor te bereiden. 

Credits: 
Spel, regie & vormgeving: Jonathan Huisman en David Verschoor 

Reserveer je kaartje