YALFU x Bieb The Hate U Give (film) + nagesprek met Noa Johannes (12+)

2 oktober 2021, van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: gratis voor leden / € 5 niet-lid | 12+ (volgens Kijkwijzer)

Starr leeft in twee werelden: Garden Heights, de zwarte wijk waar ze is geboren en getogen en Williamson Prep, de witte wijk waar haar middelbare school staat. Als haar jeugdvriend omkomt door politiegeweld en Starr de enige getuige is, wordt het verschil tussen haar twee werelden nog veel duidelijker.

In de Bibliotheek Utrecht kijk je naar The Hate U Give, de verfilming van het gelijknamige boek van Angie Thomas (Beste boek voor jongeren 2018), met Amandla Stenberg als Starr Carter. Met een nagesprek met de zaal, geleid door Noa Johannes.

Over Noa Johannes (37)

Noa Johannes is filmjournalist/presentator. Ze werkt bij NPO3 voor de rubriek Film & Serie. Ze presenteer voor het culturele themakanaal NPO 2 Extra de programma’s VPRO Cinema Extra, De Filmweek en Art Dept. Ze schreef vanaf 2006 diverse jaargangen voor De Dagkrant van het Nederlands Film Festival en startte samen met haar zus en zwager de filmblog IheartCinema.nl.

YALFU
Het Young Adult Festival Utrecht (YALFU) ontvangt zondagmiddag 26 september een aantal van de beste Young Adult schrijvers uit binnen- en buitenland in TivoliVredenburg. De YA auteurs van 2021 zijn, via livestream: Angie Thomas (USA) en in person: Taran Matharu (UK), Christelle Dabos (Fr), Ciara Smyth (IE), Emmelie Arents (B) en de Nederlandse schrijver Pamela Sharon. Alle auteurs zullen na afloop signeren en er is weer een kleine YA-markt.

ILFU
YALFU is onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (ILFU 23 sept t/m 2 oktober). Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Het thema van ILFU 2021 is Why Fiction Matters. Het complete festivalprogramma is te vinden op www.ilfu.com.

Foto boven: Noa Johannes (foto door Jane Johannes), foto onder: Angie Thomas (door Imani Khayyam)