Cinekid Festival

Hoogt on Tour en Bibliotheek Utrecht brengen ook deze herfstvakantie het Cinekid Festival naar de Neude. Cinekid is het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. Geniet van de films en ontdek meer over het maken van film in de workshops.

Van 16 t/m 24 oktober in de Bibliotheek Neude.

Programma in de Bibliotheek Neude

Films

Anansi (4+)

De sprookjes uit Afrika van de spin Anansi zijn mega-beroemd in Suriname, De Antillen, West Afrika en zelfs in het zuiden van Amerika, maar vreemd genoeg minder bekend in Nederland en de rest van Europa. Een nieuwe serie spannende animatiefilms, waarin Anansi de spin zijn tegenstanders steeds te slim af is was er nog niet. Tot nu! De animaties zijn grappig en hebben een mooie boodschap: ‘Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn‘. 
  
Gebaseerd op de boeken van Iven Cudogham.

Wonderlijke werelden (6+)

Een filmcompilatie die je mee op reis neemt naar bijzondere en verbazingwekkende werelden. Zo gaat de film Umbrellas over een meisje dat heel bang is voor de regenachtige wereld om haar heen. Maar met behulp van haar hondje leert ze langzaam maar zeker haar angsten overwinnen en de wereld ontdekken. Ga mee op reis, met Umbrellas en nog veel meer avontuurlijke films! 

Mijn leven is een Circus (8+)

De 12-jarige Laura is geboren in een circusfamilie en trekt al bijna haar hele leven rond met haar vader, Bill, die als clown optreedt. Laura verlangt echter naar een minder clownesk leven, en die droom lijkt uit te komen wanneer ze kans maakt om toegelaten te worden op een privéschool… Maar zal haar vader kunnen accepteren dat zijn dochter niet in zijn voetsporen zal treden? Een Canadese feel-good film, met een goede dosis humor en ontroering.

Mijn ouders zijn gescheiden (9+)

In vier verschillende jeugddocumentaires geven kinderen inzicht in hoe ze omgaan met een gescheiden gezinssituatie. Zoals het verhaal van Din (12), middenvelder van voetbalclub Baardwijk in Waalwijk. Toen zijn ouders drie jaar geleden gingen scheiden werd alles plotseling anders.

Nagesprek
Op donderdag 22 okt is er na afloop is er een gesprek in de vorm van een stellingenspel. Marije Hofland, Coördinator Educatie bij Hoogt on Tour en zelf ook kind van geschieden ouders, zal op speelse wijze in gesprek gaan met de zaal. Tijdens het spel hoef je alleen maar te gaan staan als je het er mee eens bent of lekker blijven zitten als je het onzin vindt. En als je meer wilt vertellen kan dat natuurlijk ook. 

Iedereen kan meedoen, meedenken en meepraten. 

Workshops

Maaklab (6+)

Leer meer over film door zelf te maken. Met het animatiewiel, een oude maar handige techniek, maak je zelf een gifje. Of maak een flipboekje met tekeningen, blader het heel snel door en je hebt een animatiefilmpje.

Ouders/begeleiders zijn welkom te helpen.

Animatieplaats (4+)

Hoe vertel je een verhaal in bewegend beeld? Met een professionele animator maak je een eigen animatiefilm in stop-motion. De inhoud van de workshop sluit aan bij de film Anansi en Wonderlijke werelden. 

Ouders/begeleiders zijn welkom te helpen.