Festival Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Festival Tweetakt 2022 vindt plaats van 25 juni t/m 10 juli op verschillende plekken in Utrecht, waaronder bieb Neude.

Programma in bieb Neude

Zo 26 juni | Muzikale vertelling uit De meisjes, zeven sprookjes (8+)

Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje dat een monster is. Annet Schaap bewerkte zeven bekende sprookjes tot zeven verrassende en ontroerende vertellingen over meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn, maar mensen van vlees en bloed.

Een van die sprookjes, ‘Meneer Pelsteel’, heeft Annet samen met muzikante Fredrike de Winter, bewerkt tot een muzikale vertelvoorstelling. Het paard van de koning was wit, dat wel. Maar zij moest achterop bij een soldaat. De andere nam haar spinnenwiel mee. Haar hoofd deed vreselijk zijn best om het allemaal mooi en romantisch aan elkaar te lijmen. Dat lukte maar een beetje.

De meisjes, zeven sprookjes is genomineerd voor de Woutertje Pieterse prijs.

Lees meer & reserveer

Zo 3 juli | Ieders Voorleesfeest (3-8 jaar)

Je inleven in een ander, je verbonden voelen of gesteund. Dat en nog veel meer kan een goed verhaal met je doen. Bij het Voorleesfeest lezen kleurrijke mensen verhalen voor die hen wat doen. Daarna is er tijd over het boek te praten of vragen te stellen.

Ook kun je een van je rolmodellen knutselen aan de iedereen telt tafel. Obroni is aanwezig met t-shirts en totebags. Met de opbrengst van deze producten kopen zij inclusieve kinderboeken voor Bibliotheek Utrecht. 

Tweetakt Podium & Voorleeskamer eerste etage bibliotheek

Lees meer

Kristin Roskifte Iedereen telt

Er zijn op de wereld heel veel mensen, en ieder mens heeft een eigen verhaal. Zie je de 22 mensen in het flatgebouw? Twee van hen hebben iets gedaan wat niet mag en een ander is al acht jaar niet buiten geweest. Groot formaat prentenboek met eenvoudige...

Zo 10 juli | Chef KAnin LAAt zich niet kisten (8+)

De zAAk A onderzoekt de mysterieuze verdwijning van Astrid Andersson – schrijver van de succesvolle Zweedse kinderboekenreeks Chef Kanin. De boeken zijn vertaald in meerdere talen, er was een film en Astrid heeft verschillende prijzen voor haar werk ontvangen. Na negen boeken vond Astrid het welletjes met Chef, maar ze is spoorloos verdwenen sinds ze dat bekend maakte. Het onderzoek leidt langs familie, Ulla van de fanclub, John van de filmmuziek en komt tenslotte uit bij Chef zelf. Wie is de baas in je hoofd? Zijn jouw ideeën van jou? En: bestaat Chef Kanin?

Bibliotheek Neude | Theater

Lees meer & reserveer | 12.00 uur

Lees meer & reserveer | 15.30 uur