Geef de Dom kleur

Zaterdag 26 juni was het 700 jaar geleden dat de eerste steen van de Domtoren is gelegd. Dat vierden we die dag met het inkleuren van een XXXL-kleurplaat van de Domtoren, maar we houden ook een kleurwedstrijd! Illustrator Ellen de Bruijn, bekend van het ‘Prentenboek Utrecht’ tekende hiervoor een kleurplaat van de Domtoren.

Haal een kleurplaat op bij 1 van de 13 vestigingen van bibliotheek Utrecht of download ‘m hier. Leef je uit en lever het resultaat vóór zondag 1 augustus in. Eind augustus maken we de winnaars bekend. 

Dit zijn de prijzen:

Categorie 4-8 jaar en 9-12 jaar:

  • 1e prijs: Een rondleiding door de Domtoren met je gezin of 5 vrienden + het boek ‘Utrecht’ van Ellen de Bruijn.
  • 2e prijs: Het boek ‘Utrecht’ van Ellen de Bruijn en de knuffel ‘Dommy de Domtoren’.
  • 3e prijs: Het boek ‘Utrecht’ van Ellen de Bruijn

Categorie 13-112 jaar:

  • 1e prijs: Een rondleiding door de Domtoren met je gezin of 5 vrienden + het boek ‘De Utrechtse Domtoren, Trots van de stad’ van René de Kam.
  • 2e prijs: Het boek ‘De Utrechtse Domtoren, Trots van de stad’ van René de Kam en twee kopjes van het DOMtoren-servies van Natasja Schrijvers en Lisanne van Zanten.
  • 3e prijs: Het boek ‘De Utrechtse Domtoren, Trots van de stad’ van René de Kam.

Het team van de bibliotheek zal per leeftijdscategorie een selectie maken. Een deskundige jury zal de uiteindelijke keuze maken!

Voorwaarden: 1 kleurplaat per persoon. De jury kiest de winnaars, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Teken je mee?

Download de kleurplaat (in pdf) door rechts op de afbeelding te klikken of via de link onder de afbeelding. Print 'em uit en ga aan de slag. Succes!

Download de kleurplaat


Verhalen uit Utrecht

Gekleurde Dom

Het Domplein kreeg steeds meer kleur zaterdag 26 juni! Veel kinderen, maar ook volwassenen kleurden een stukje mee aan de XXL-kleurplaat van Bibliotheek Utrecht. Deze zaterdag 26 juni was het 700 jaar geleden dat de eerste steen van de Domtoren is gelegd. Het vrolijke eindresultaat hangt in Bibliotheek Neude.

foto's kleuren op het Domplein: Jelmer de Haas