Herfstvakantie

De blaadjes vallen van de bomen en buiten is het guur. Kom snel naar de bieb voor de leukste familievoorstellingen en workshops, bekijk films in de bieb tijdens het Cinekid Festival en onderzoek samen met het Universiteitsmuseum botten in de bieb!

Herfststukjes

De leukste voorstellingen in de herfstvakantie bij 9 theaters in de regio en nu ook in bieb Neude! Lees meer en reserveer via de onderstaande links:

Cinekid Festival

Hoogt on Tour en Bibliotheek Utrecht brengen ook deze herfstvakantie het Cinekid Festival naar de Neude. Cinekid is het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. Kijk in de bieb naar de films:

  • Anansi (4+)
  • Wonderlijke werelden (6+)
  • Mijn leven is een circus (8+)
  • Kinderen van gescheiden ouders (9+)

En doe mee met de workshops zoals het Maaklab en de Animatieplaats. Meer info en reserveren vanaf 1 september via Hoogt.nl

Activiteiten in het Lab

3D-tekenen en 3D-printen met Doodle3D en Tinkercad (8-12 jaar)

Lijkt het je leuk om uit te vinden hoe een 3D-printer werkt en wat je er allemaal mee kunt doen? Tijdens deze workshop krijg je een introductie in het 3D-tekenen en ga je 3D-printen met Doodle 3D en Tinkercad.

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

LAB: Maak zelf zenuwspiraal (8-12 jaar)

Ken je dit zenuwslopende spel? Haal de overkant zonder de draad te raken! Bouw ‘m nu zelf en voorkom dat de zoemer gaat. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk met stroom? En waar gaat het wel, en waar niet doorheen? De zenuwspiraal mag vanzelfsprekend versierd worden als deze af is en mee naar huis: kun je zien of je vader, broer of zus de stalen zenuwen heeft om zonder de zoemer te laten gaan het einde van de spiraal te bereiken.

Bibliotheek Neude

Koop een pakketje in het lab en ga aan de slag!

In de filmpjes hiernaast zie je hoe Bliep, Nanda en Hanna een zaklamp en een bootje bouwen. Wil je zelf ook aan de slag? Dat kan!

In het Laboratorium van de Bibliotheek Utrecht kan je een pakketje kopen met de materialen om zelf aan de slag te gaan. Naast een pakketje voor een bootje hebben we ook pakketjes om zelf een zaklamp of hologram projector te maken.

  • de pakketjes kosten 3 euro en zijn te verkrijgen bij het Lab in bieb Neude en Overvecht (tijdens activiteiten)
  • via de onderstaande links vind je alvast de instructies om zelf aan de slag te gaan

Ziza wil geen ninja zijn (4+)

De hele familie van Ziza is ninja. Maar Ziza wil geen ninja zijn! Dan ligt er een driekoppig monster op de loer. Een voorstelling over niet worden wat een ander wil, maar precies dat waar jij blij van wordt. Katiuscia Principato maakt speciaal voor de Kinderboekenweek een muzikale voorstelling van het boek ‘Ziza wil geen ninja zijn’ van Marjet Huiberts en Coen Hamelink. Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum | 24 okt, 10.00 uur

Lees meer & reserveer

Boek en onderzoek: Bottenloket (7+)

Een vrijwilliger van het Universiteitsmuseum Utrecht heeft op vakantie allemaal botten gevonden. Ze komen uit de Eifel in Duitsland. Van welk dier zou het bot zijn? Na het voorlezen van het boek ‘Binnenste Buiten: röntgenfoto’s van dieren’ onderzoek je botten in het Bottenloket.

(Foto: Lize Kraan)

Boekentips