Kinderboekenweek 2021 | Workshops tijdens het Talentenfeest

Van talenwonder tot dingenzoeker, welk talent past bij jou? Kom naar het grote Talentenfeest in bieb Neude en probeer het uit. Wat dacht je van Dagoberts’ bankbiljetten tekenen? Of de beste ninja-technieken leren? Er zijn toffe workshops, die worden gegeven door bekende kinderboekenschrijvers en stoere workshopgevers, zoals Tosca Menten (bekend van Dummie de Mummie) en sterrenexpert Govert Schilling of natuurdetective Jacco de Struiner.

Daarnaast is er nog veel meer te doen, zoals dansen in de silent disco, neerstrijken in restaurant Noda of stadscafé Meneer Potter of bezoek een kraam van de Utrechtse Kinderboekwinkel. En vergeet zeker je eigen gelezen kinderboeken niet, voor de kinderboekenruil.

Tijdens het feest kun je twee talentenworkshops volgen. Ouders/verzorgers mogen gratis mee de bieb in maar kunnen helaas niet deelnemen aan de workshops. Uiteraard wel meedansen in de silent disco, boeken ruilen of koffie drinken!

Za 16 okt | 16.00 uur | Bibliotheek Neude, diverse zalen

Workshops

Talenwonder

Maak een Happy stone met Tosca Menten

Wel eens gehoord van een mierenrotondeontwerper, een woestijnmatroos, tandpastatubevuller? Bedenk samen met schrijver Tosca Menten (bekend van o.a. Dummie de Mummie) een nieuw beroep en schrijf of teken dat op een Happy stone.

start om 18.00 en 19.00 uur

Geldwolf

Eetbare bankbiljetten tekenen met Dagobert Duck

Striptekenaar Paco leert je Dagobert Duck tekenen voor zijn eigen bankbiljet! Natuurlijk voorzien van zijn portret. Aan het einde van de workshop volgt een test… Hoe zuinig ben jij? Laat je je verleiden tot het opeten van je bankbiljet of niet?

start om 18.30 en 19.15 uur

Smulpaap

Ruik, proef en voel

Alles wat jij maakt wordt superlekker, je bent immers een echte smulpaap. Met blinddoek om ga je etenswaren proeven, ruiken en voelen. Geslaagd voor de test? Dan is het tijd om jouw beste smulpapendrankje ooit te maken.

start om 16.15, 17.15 en 18.15 uur

Ga samen met experts aan de slag!

Wetenschapshapsjournalist Govert Schilling zal een astronautenworkshop geven aan de Futurist, kinderboekenschrijver Jozua Douglas zal helpen om mysteries op te lossen bij de Dingenzoeker en Tosca Menten (bekend van Dummie de Mummie) zal samen met de Talenwonder nieuwe beroepen gaat bedenken.

Sportheld

1. Ninja-workshop

Wil jij de nieuwste ninjatechnieken leren en ook te weten komen hoe ze heten? Stap binnen bij onze Ninja master en gebruik zoveel mogelijk spieren. Natuurlijk slaag je voor alle onderdelen en verlaat je de workshop met Ninja kracht!

start om 16.00, 16.45 en 17.30 uur

2. Circus-workshop

Balanceren op eenwielers, jongleren met doekjes, ballen en kegels met Circus Diedom. Doe je mee?

start om 17.00, 18.30 en 19.15 uur

Futurist

Astronautenworkshop met Govert Schilling

Wil jij ook alles weten over sterren en planeten en zou je misschien zelf wel een ruimtereis willen maken? Tijdens de workshop van Govert Schilling ervaar je hoe het is op de maan en bouw je samen een sterren-teller.

start om 16.30 en 17.30 uur

Artiest

Bouw een kettingreactie

Hou jij wel van een show? Kom dan samen een kettingreactie bouwen. Met alle materialen uit de bieb zorgen we voor spectaculair geheel, net als in ‘TIK M AAN!’ bekend van tv. 

start om 16.15, 17.15, 18.15 en 19.15 uur

Dingenzoeker

Mysterie oplossen met Jozua Douglas 

Ben jij net als schrijver Jozua Douglas (bekend van o.a. Costa Banana) dol op mysteries oplossen en geheimschriften ontrafelen? In deze workshop gaat Jozua samen met jou aan de slag. Je bent gewaarschuwd: niets is wat het lijkt!

start om 16.00 en 17.00 uur

Wereldredder

Maak een tas

Welke dier mag van jou niet verdwijnen? Maak je sterk en print deze op een duurzame tas. Klaar om te dragen!

start om 16.00, 17.00, 18.30 en 19.30 uur

Avonturier

Op avontuur met een natuurdetective

Samen met natuurdetective Jacco de Struiner ga jij de geheimen van het bos ontdekken.

start om 18.45 en 19.30 uur

Nog veel meer leuks!

Voor en na de workshops is er uiteraard nog veel meer te doen! Maak er een gezellige middag en avond van in de bieb.

  • De talententest invullen
  • Dansen in de silent disco
  • Neerstrijken in restaurant Noda of stadscafé Meneer Potter·      
  • De kinderboekenruilmarkt – neem je boek mee!
  • De nieuwste aanwinsten bij de Kinderboekwinkel bekijken en je boeken laten signeren (door Tosca Menten, Jozua Douglas en Govert Schilling)

Alles tussen 16.00 en 20.00 uur