Kerstvakantie

Sprookjes in de bieb

Kerstvakantie, hét moment voor warme chocolademelk, bomen vol lichtjes
en samen op pad gaan voor winterse jeugdvoorstellingen en leuke workshops.

Winterkost: Het Meisje met de Zwavelstokjes (3+) (Uitverkocht)

Een beeldschoon winters sprookje. Over een meisje dat helemaal alleen in de sneeuw hoop en troost vindt in het afsteken van haar zwavelstokjes. Bij ieder stokje dat zij brandt verschijnt een droombeeld, een stille wens. 
Zoals bij alle voorstellingen van Het Kleine Theater schuwen we de verdrietige kant van het verhaal niet, maar geven we er wel een vrolijke en optimistische draai aan. 

Do 29 december 2022, 14:00 tot 14:45
Bibliotheek Neude | Theater

Lees meer

Winterkost: Behoorlijk Boos (5+)

Een vrolijke, innemende voorstelling over boos zijn, waarin de taal van Toon Tellegen werkelijk tot leven komt. Spitsmuis denkt dat Eekhoorn boos is, maar dat is helemaal niet zo. Dat vindt Spitsmuis niet leuk en gaat er alles aan doen om Eekhoorn tóch boos te krijgen…

Di 3 januari 2023, 14:00 tot 14:45
Bibliotheek Neude | Theater

Lees meer & reserveer

Winterkost: Alles leuk en aardig (2+) (uitverkocht)

Alles leuk en aardig is een vrolijke, aanstekelijke voorstelling over vriendschap voor iedereen die van een beetje (on)gein houdt. Geïnspireerd door het boek Driehoek van Mac Barnett & Jon Klassen neemt Malou van Sluis de humor van jonge kinderen onder de loep.

Vr 6 januari 2023, 11:00 tot 11:45
Bibliotheek Neude | Theater

Lees meer


Kerst kinderfilmfeest met Hoogt in bieb Neude

Tijdens de kerstvakantie kan je leuke films zien van Hoogt in de filmzaal in bieb Neude! Heb je de leuke animatiefilm Knor nog niet gezien? Dan kan het nu! Of kom wegdromen bij de vrolijke muzikale film Yuku en de Himalayabloem over een heel dapper meisje (beste kinderfilm op Cinekid) of de prachtige animatiefilm Ernest en Célestine op avontuur in Brabbelland over een onwaarschijnlijke vriendschap. Kan je niet kiezen, kom dan naar de Peuterbios. Dan krijg je zes korte films, speciaal geselecteerd voor de allerkleinsten.  

Bestel tickets

MiniMediaMiddagen

Hoe ga je om met media? Wat kun je allemaal met media? Kom samen met je kind naar de MiniMediaMiddagen in bieb Zuilen en ontdek alle mogelijkheden

Lees meer

Muzikale verhaaltjes (0-2 jaar) (Uitverkocht)

Zing je graag met en voor je kind? Doe dan samen mee met muzikale verhaaltjes!

Lees meer

Verhaalatelier ‘Gewoon zoals je bent’

Hoe nieuwsgierig ben jij? Na het luisteren naar het grappige prentenboek ‘Gewoon zoals je bent’ van Jonny Lambert mag je zelf aan de slag. Kijk naar jezelf en teken met water. Ontdek hoe spannend dit zelfportret wordt!

Lees meer & reserveer


Winterkost

In de kerstvakantie zijn er in Theater Kikker en Bibliotheek Neude in Utrecht, Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn en De Lieve Vrouw in Amersfoort volop mooie, hartverwarmende en avontuurlijke voorstellingen te zien.
Kijk hier voor het hele programma.

Winterse kids lunch

Kom naar restaurant Noda op de 2e etage naast het Theater van bieb
Neude voor sneeuwpoffertjes en een glaasje ranja voor €5,-. Jammie!


Ezelsoortjes (4+)

Muzikale vertelling door het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU)

Leer fantaseren bij klassieke muziek aan de hand van sprookjesachtige taferelen. Aukelien Kleinpenning (saxofoon) en Charlie Bo Meijering (piano) spelen de fantasierijke muziek van Ibert. Word meegezogen in de magische wereld van verlaten paleizen, meubels van zoethout, een koppige witte ezel en een zoetwaterhandelaar. Met de prachtige illustraties van Agnes Loonstra.  


Workshop Boek en Onderzoek (8+)

Heb jij al grote-mensentanden? Bekijk en onderzoek je eigen gebit eens.

Hoeveel tanden heb je, en zijn je voortanden even groot als je achterste tanden? En hoe zien de tanden van dieren er uit… Lijkt jouw gebit op dat van een dier? Na het lezen van ‘Oma wat hebt u grote tanden', uit het herschreven sprookje Roodkapje, uit 'de Meisjes' van Annet Schaap, ga je zelf op onderzoek uit in je eigen gebit. Partner: Universiteit Museum Utrecht (UMU) 

Concerten in de bieb

December is de maand van concerten in bieb Neude! Verschillende Utrechtse koren galmen in de Grote hal. Zo zingt het Utrechtse kerstkoor Mizzelto, op donderdag 15 december - gekleed in Dickens kleding - meerstemmige kerstliederen, kerstsmartlappen en carols.

Lees meer

Voorlezen (4-8 jaar)

Niets lekkerder dan voorgelezen worden. Ontsnappen naar een onbekende wereld. In de bieb lezen we veel én vaak voor. Schuif aan!

Lees meer

Rondleidingen (8+)

Bibliotheek Neude is groot, heel groot. Doe de rondleiding en ontdek
alle geheimen.

Elke zondag 11.00 - 12.00 uur

Lees meer en reserveer

Koken met Kerst

Knutselen voor of met Kerstmis

Romantische kerstverhalen