Laboratorium

Kom je ook naar het LAB?

Kom naar ons lab in de Bibliotheek Neude én in Leidsche Rijn Centrum. Hier leer je coderen, programmeren, 3D-printen, maken, filmen en vooral: uitproberen. Allemaal technieken waar je op thuis of op school niet zo snel mee in aanraking komt, maar waar je de mooiste dingen mee maakt!

De bieb zorgt voor de robots, apparaten, green screens en nog veel meer. Jij leert, bedenkt en bouwt. Bekijk de agenda hieronder.

Vanuit huis aan de slag?
Bekijk dan de video's van LAB Online via ons YouTube-kanaal en leer alles over mediawijsheid, programmeren en maken.

foto's: Anna van Kooij


Komende tijd in het Lab

Bouw je eigen voertuig  Bekijk details

wo 25 nov

De auto van de toekomst rijdt natuurlijk op stroom. Zonder te stoppen bereikt hij China. Plus: hij ziet er ook nog eens vet uit. Waarom? Omdat jij hem deze middag bouwt. Kom je eigen fantasievoertuig met...

Bekijk de volledige agenda

Kijkkast – de winnaars!

Utrecht zit vol jonge ontwerpers! Want jullie ontwierpen fantastische letters in Doodle3D. De 3D-printer is hard aan het werk gegaan om de ontwerpen te printen, en iedereen kan zijn eigen letter ophalen in de Bibliotheek Neude. De winnaars kunnen hun ontwerp in het groot in de Kijkkast terugzien.

LAB Online

Vanuit het Laboratorium van de Bibliotheek Utrecht maken wij filmpjes zodat jij thuis aan de slag kan! Bekijk hieronder alvast een aantal fimpjes die je laten zien hoe je zelf een vlieger maakt, wat programmeren is en hoe je nepnieuws herkent. Nog meer LAB Online? Bekijk alle filmpjes op YouTube!

Bekijk LAB Online op YouTube

LAB Online: Maken met papier

In dit derde filmpje laten we je zien hoe je zelf een kaleidoscoop kunt maken met materialen die je in en om je huis kunt vinden.

LAB Online - Unplugged programmeren

In deze les leer je 'unplugged' Programmeren. Daarbij hoort een opdracht om je broer, zus, vader of moeder te programmeren.

LAB Online - Nepnieuws

Ontdek wat nepnieuws is en hoe je het kan herkennen. Ga daarna zelf aan de slag om nepnieuws te maken.


In de Bibliotheek Neude én in Leidsche Rijn Centrum leer je coderen, programmeren, printen, maken, filmen en vooral: uitproberen. De bieb zorgt voor de robots, apparaten, green screens en nog veel meer. Jij leert, bedenkt en bouwt.