Laboratorium

Kom naar ons Lab in de Centrale Bibliotheek of in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum! Hier leer je coderen, programmeren, printen, maken, filmen en vooral: uitproberen. De bieb zorgt voor de robots, apparaten, green screens en nog veel meer. Jij leert, bedenkt en bouwt.

Komende week in het Lab

Bekijk de volledige agenda

Maak kennis met Bliep en Dash

Onze robots Bliep en Dash kunnen veel, maar alleen als jij vertelt wat ze moeten doen. Kom naar het Lab in de Centrale Bibliotheek of in de Bibiliotheek Leidsche Rijn en programmeer Bliep, Dash of maak je eigen tekenrobot.

Robot Bliep

Hij komt tot aan je knieën, onze robot Bliep. Maar hij kan veel. Tenminste als jij hem programmeert! Doe mee en leer programmeren in scratch.

Robot Dash

Robot Dash hoort geluiden, reageert op licht en ziet het als er voorwerpen om hem heen staan. Kom onze slimme Dash zelf programmeren. 

Tekenrobot

Zelf tekenen? Je kunt ook een robot bouwen die kan tekenen en kleuren! Laat de Robot bewegen en maak een prachtige tekening.


Bouwen en techniek

Lasersnijden, boekbinden, 3D-printen. Allemaal technieken waar je op thuis of op school niet zo snel mee in aanraking komt, maar waar je de mooiste dingen mee maakt! Kom naar ons lab en probeer het uit.


Experimenteer in het Lab

Het reizend Lab

  • Reizend laboratorium: Overvecht

    Soms verhuizen we het lab naar een bieb bij jou in de buurt. Kom je ook elke woensdag experimenteren in Overvecht? Voor kinderen van 7-12 jaar.

    Van 15:00 tot 16:30

    Bibliotheek Overvecht

    wo 19 feb