Media Ukkie Dagen

Boek, site, app: samen spelen op het web

Bedient jouw peuter de tablet al sneller dan jij? Welke boekjes, films en spelletjes zijn eigenlijk geschikt voor jouw kind? Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm en wanneer zonder? Tijdens de  Media Ukkie Dagen hoor je er meer over. De bieb geeft je ook tips om samen met jouw kind veilig en leuk aan de slag te gaan met media.

Van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april zijn de Media Ukkie Dagen. Je kunt de campagne online vanuit huis volgen. Het is een ongewone tijd en de maatregelen tegen corona zorgen voor uitdagingen bij iedereen. Kinderen zijn meer thuis, en jij als ouder misschien ook. In veel jonge gezinnen zal flink gebruikgemaakt worden van media. Bijvoorbeeld voor les op afstand, of om te videobellen met opa en oma. Ook kan er tijd zijn om samen media te ontdekken en nieuwe dingen te leren.

Praktische informatie

De Media Ukkie Dagen zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar en hun ouders. Er zouden Media Ukkie Labs in verschillende vestigingen plaatsvinden. Dit hebben we nu vervangen door extra informatie en leuke tips op deze pagina.

Digitale prentenboeken 0-6 jaar

Bekijk de interactieve prentenboeken van Bereslim, wepboek of geniet van voorlezen in de digitale voorleeshoek.

Beeldschermtijd 0-5 jaar

Hoe vaak en hoelang mag je peuter of kleuter op de tablet, smartphone of computer? 

Leerzame apps en websites voor ukkies

Op de site van de Media Ukkie Dagen staan hierover veel tips.

Speciaal voor baby's

Wist je dat je baby al vanaf de eerste dag naar je stem luistert? En dat kinderen die als baby zijn voorgelezen later taalvaardiger zijn? Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. 

Mediadiamant

Als ouder wil je je
peuter of kleuter goed begeleiden, maar je weet niet altijd hoe. De MediaDiamant helpt je daarbij.

  1. Plezier – geniet van de mogelijkheden
  2. Veilig – voorkom risico’s
  3. Samen – begeleid je kind
  4. Inhoud – weet welke media geschikt zijn
  5. Balans – momenten met en zonder

Gezamenlijk aanbod

Samen met Mira Media en Het Mediateam hebben we de handen ineen geslagen om leerkrachten, ouders en leerlingen een digitaal overzicht te bieden. Kijk hier wat we voor kleuters gevonden hebben.