Culturele Zondag | Rondje Singel

Za 10 en zo 11 sept 2022 | Rondje Singel

Een heel weekend feest voor iedereen!

Op 10 en 11 september 2022 viert heel Utrecht feest tijdens Rondje Singel, want de singel is weer helemaal rond! Op en rondom de singel worden dit weekend tientallen gratis activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ga langs op een van de vele locaties en laat je verrassen of stel online je programma samen. Uiteraard doet de bieb ook mee en vind je het programma op deze pagina.

Programma van de bieb

Za 10 & zo 11 sept | Maak je Gi-ga-groene bladerenboek bij de biebfiets (4-8 jaar)

Kom langs op het Berlijnplein of Park Paardenveld voor de mooiste verhalen en om zelf een Gi-ga-groen bladerenboek te maken van een afgeschreven biebboek. Je herkent ons aan de biebfiets. Daar kun je je ook laten voorlezen, of zelf een boekje lezen. En we nemen dus oude biebboeken mee die je kunt omtoveren tot je eigen bladerenboek. Voor (herfst)bladeren en ander moois uit de natuur. Alvast een voorproefje op de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) met het thema Gi-ga-groen. Wat er dan allemaal te doen is vertellen we je graag op het Uitfeest of zie de Kinderboekenweekpagina.

Zo 11 sept | Babyconcert 'Een kusje van kleine vis' (0-2 jaar)

Een muzikale vertelling met liedjes, gitaar en zang door Caroline Erkelens voor de allerkleinsten en hun ouders/verzorgers bij het boekje 'Een kusje van kleine vis' van Lucy Cousins. Iedere tweede zondag van de maand is er een babyconcert in Bibliotheek Neude en Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, nu speciaal voor het Uitfeest op de boot. 

Je stapt op aan de Catherijnesingel ter hoogte van Karel V en kan de hele ronde blijven zitten en meevaren, of op een andere stop langs te singel weer afstappen. Let op! Er is ook een babyconcert op het speciale Literatuurplein (ter hoogte van Geertebolwerk 3) als je niet met de boot mee wilt.

Za 10 & zo 11 sept | Gratis rondleidingen tijdens Open Monumentendag voor jong en oud

Za 10 sept | FIDAM/TI

In “FIDAMI/TI” ontmoet je twee individuen, beide verschillend en hetzelfde. De vraag die zij zichzelf en elkaar stellen: hoe kan je een ander vertrouwen, als je jezelf niet vertrouwt? Camiel Kok & Aram Eduati van de Utrechtse dansgroep ‘Utrecht Connaisseurs’ onderzoeken de impact van zelfvertrouwen en het geloof in jezelf op de band die je met anderen creëert.

Za 10 sept -13:00 & 14:00 uur, Tribune - Bibliotheek Neude

Lees meer

Zo 11 sept | Voorlezen (2+ jaar)

Stap aan boord en laat je meevoeren door prachtige verhalen. Voorlezers Carolien en Bibi van de Bibliotheek nemen titels als Aadje Piraatje, Kikker, Woeste Willem en Gonnie en Gijsje voor je mee.

Literaire boot | opstapplaats Catharijnesingel (ter hoogte van Karel V) | vertrektijd 11:05 uur

Zin in nog meer voorlezen? Op bibliotheekutrecht.nl/voorlezen vind je een overzicht van alle voorleesmomenten.

Lees meer

Zo 11 sept | Vos en Haas vieren feest (3+ jaar)

‘Ik geef een feest’ zegt Vos. Haas: ‘Een feest?? Voor wie dan wel?’ Vos: ‘Ha, ha, ha, voor jou! Omdat jij eerst griep had. En nu niet meer. Dat is wel een feestje waard.’ Zo gezegd, zo gedaan. Vos geeft een feest, speciaal voor Haas. Om haar op te vrolijken. Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? En wat als je gasten krijgt die je niet hebt uitgenodigd? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.

Een vrolijk verhaal naar het boek van Sylvia Vanden Heede en een voorproefje op de grote voorstelling ‘Vos en Haas in gevaar’ van Houwtje Touw die op zondag 18 september in het Theater van Bibliotheek Neude staat.

Literatuurplein (ter hoogte van Geertbolwerk 3) - 11:00 - 11:30 uur

Lees meer