Voorjaarsvakantie

Vier je voorjaarsvakantie met de bieb!

Lente-uitjes in de bieb

In de voorjaarsvakantie is festival Lente-Uitjes er weer. In 9 theaters in regio Utrecht zijn er leuke, mooie en ontroerende jeugdtheatervoorstellingen te zien. Ook in bieb Neude!

Bij ons zie je de voorstellingen die hieronder staan:

Wo 2 mrt | Muk (2+ jaar)

Muk is een dalmatiër-pup: je weet wel, zo’n gestippelde. Het liefstzou hij nog véél meer stippen hebben! Muks grote broer heeft hem wijsgemaakt dat je extra stippen kunt verdienen voor elke heldendaad die je verricht. Een d(r)oldwaas muzikaal avontuur over een hondje om van te houden, gebaseerd op kinderboeken van Mark Haayema.

15:00 - 15:45

Do 3 mrt | De Grote Waarom Show (4+ jaar)

Waarom…? Het is de vraag der vragen. In de Grote Waarom Show ga je samen op zoek naar antwoorden. Meedoen? Schrijf jouw eigen Waarom-vraag, samen met je naam op een papier en neem deze mee naar de bieb! Voor ieder nieuwsgierig aagje die vindt dat ‘daarom’ geen reden is.

15:00 - 15:50

Lente-uitjes is een project van Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht, Podium Hoge Woerd, Bibliotheek Utrecht, De Lieve Vrouw, Flint, Theater de Veerensmederij en Theater Aan de Slinger.


Kinderjury 2022 | Jij kiest het beste boek!

Lezen is leuk! Maar welk boek is nou het allerleukst, allerbest of allergrappigst? Dat bepaalt de Kinderjury. Ben jij ook zo’n leesbeest, boekenbaas of boeklover? Lees dan mee met het Utrechtse Leesteam en maak kans op een boekenpakket. Je start met een geweldige kick-off in de voorjaarsvakantie. Daar word je officieel lid van het Leesteam.

Voorlezen in de bieb

Wie veel leest, leert veel nieuwe woorden. Kinderen die een kwartier per dag lezen, leren 1.000 nieuwe woorden in een jaar. kom tijdens de vakantie naar de bieb en laat je voorlezen! (foto door Anna van Kooij)

Ga aan de slag met de Muk-kleurplaat!

Met de kleurplaat van Muk kan jij lekker creatief aan de slag tijdens de voorjaarsvakantie!

Download de kleurplaat hier.

kleurplaat