Voorjaarsvakantie

Vier je voorjaarsvakantie met de bieb!

Van 20 t/m 28 februari kun je een speciale knutseltas halen bij de bieb bij jou in de buurt. Ook hebben we de leukste vakantietips voor je op een rijtje gezet.

In de tas zitten allemaal leuke knutseldingen waar je zelf mee aan de slag kan. Maak een Gruffalomasker, een hologram en een takkenpop of ontspan met een lesje yoga. Op onze site laten we zien hoe het moet! Ook zijn er de nieuwste lab- en tekenfilmpjes.

Let op: de knutseltas kan niet worden opgehaald in Bibliotheek Vleuten en Waterwin.

Maak je eigen Gruffalomasker met Marije!


Maak een hologram van jezelf, net als Bliep!

Wil jij tijdens de vakantie ook een hologram van jezelf maken? Downloaden bekijk dan de instructie die we voor je hebben gemaakt, zodat jij stapsgewijs je eigen hologram kan maken!

  • Je vind de instructie rechts op deze pagina >

Download de instructie

We zien graag hoe jouw hologram eruit is komen te zien. Deel je resultaat via Facebook of Instagram door de Bibliotheek in je post te taggen en gebruik te maken van de hastag #LABOnline.
(Foto: Jelmer de Haas)

Zin om verder te experimenteren? Maak een stop-motion filmpje!

Vanuit LAB Online laten we je zien hoe je met verschillende materialen een stopmotion film kan maken. Hiervoor kan je gebruik maken van de app Stopmotion Studio. Zoek je nog mooie boeken over stop-motion? Bekijk dan onze tips hieronder.

Maak je eigen takkenpoppetje!

Foto's: Jelmer de Haas

Stap 1: Het Gruffalo kind beleeft haar avonturen samen met haar pop. Op iedere bladzijde in het boek vind je de pop in haar handen.

Stap 2: Ook een stokken pop maken om mee op avontuur te gaan? Ga net als het Gruffalo kind naar buiten en zoek je materiaal bij elkaar.

Stap 3: Kijk goed naar de takken, wat zie jij erin?

Stap 4: Met een touwtje kan je de takken verbinden/vastmaken. Zie je al een lijfje ontstaan?

Stap 5: Waar wil jij de wiebelogen? Plak ze vast.

Stap 6: Klaar! Hoe heet jouw pop? Ga ermee naar buiten, bijvoorbeeld op zoek naar de Grote Gevaarlijke Muis.

Boek & Yoga

Oef, wat een geluk. Jij kunt samen met een volwassene deze yogales van 25 minuten volgen. Regel een matje en doe samen mee!

Zodra het kan weer live in de Bibliotheek Neude. Hou onze site in de gaten voor data. Met dank aan yogadocente Anna Klinkspoor, singer-songwriter Hannah Kaldeway, Lenna, Mien en uitgeverij Lannoo.


Tekenen in de bieb

Draken, reuzen, superhelden of eenhoorns. Wat wil jij leren tekenen? Bij Tekenen in de Bieb kun je toffe tekenworkshops volgen. Omdat de bieb gesloten is voor activiteiten, hebben we een paar workshops opgenomen. Teken je mee met Katie, Marije, Bas en Aida?

Teken een drakenkop

Kleurplaat van de Gruffalo

Zin om lekker te kleuren. Download dan onze leuke kleurplaat. Maak er de mooiste Gruffalo van die je kent.

Download de kleurplaat


Hoe teken je een Gruffalo

In dit filmpje zie je hoe de tekenaar van de Gruffalo boeken, Axel Scheffler, de Gruffalo tekent. Het is in het Engels maar waarschijnlijk begrijpen jullie het wel. Leuk om een echte tekenaar aan het werk te zien.

Vakantietheater | voorstellingen online

Eigenlijk zouden er in de voorjaarsvakantie een aantal theatervoorstellingen zijn in de bibliotheek. Door corona gaat dat helaas niet door. Maar we hebben wel een leuke tip voor je als je online een voorstelling wilt bekijken. Kijk maar eens op de site van vakantietheater. Daar zijn er een heleboel.

Naar de vakantietheater site