Kaboom Animation Festival | Welkom in het Koninkrijk der Animatie

  • Kaboom Animation Festival

    Welkom in het Koninkrijk der Animatie

Vrijdag 24 maart t/m maandag 27 maart in Bibliotheek Neude

Dompel je onder in de wereld van animatie tijdens Kaboom Animation Festival in Utrecht, Amsterdam en online! Tijdens het festival wordt het nieuwste, creatiefste en gedurfdste werk van top animators uit de hele wereld vertoond. Het hoofdthema van het festival is Beyond Perfection, waarbij wordt ingezoomd op onze focus op het perfecte lichaam. Wat als perfect wordt gezien verandert continu, maar wat is de impact hiervan op mensen en in het creatieve proces? Kom langs en laat je betoveren door animatie! 

Meer informatie: www.kaboomfestival.nl

VR Expo Grote hal

Wat is werkelijkheid? Is wat we zien echt? Leven we in de Matrix? Hebben we tegen het jaar 3000 allemaal een tweede leven in een virtuele wereld? Eerlijk gezegd weten we het allemaal nog niet. Maar wat we wel weten is dat Kaboom de beste geanimeerde Virtual Reality werken heeft geselecteerd. Ontdek een wereld buiten onze realiteit!

Voor een aantal VR-projecten is een ticket nodig. Als lid van Bibliotheek Utrecht krijg je €2,- korting met de code KABOOMxUBO23 lees er hier meer over.

Meer informatie en kaartverkoop

Hoogt in Bieb Neude | Kids op zondag 26 maart

Peuterbios | Kaboom x Hoogt (3+)

Film kijken is een van de leukste dingen die er bestaan. Film prikkelt je fantasie. Film is méér dan afleiding. En daarom organiseert Hoogt on Tour 'Peuterbios', een initiatief waarbij een aantal kortfilms voor de allerkleinste kinderen wordt vertoond. Bovendien gaat een enthousiaste filmdocent er samen met de kinderen mee aan de slag. De geboorte van een filmfan gebeurt hier!

We kijken deze editie o.a. naar CAKE-ZILLA van de Nederlandse animator Johan Klungel. 

Meer informatie

Als lid van Bibliotheek Utrecht krijg je €2,- korting met de code KABOOMxUBO23 lees er hier meer over.

Let's Talk op maandag 27 maart

Panel: Future of VR

Na het enorme succes van de talk Future of VR in 2020 is er nu de sequel! Hoe zal VR evolueren in de toekomst? Een van de vragen om over te mijmeren met Natasha Greenhalgh (medeoprichter en creative director van Nxt Museum), Jurgen Haegler (directeur Ars Electronica) en de winnaar van de VR-competitie van vorig jaar Maarten Isaac de Heer.

Meer informatie en kaartverkoop

Als lid van Bibliotheek Utrecht krijg je €2,- korting met de code KABOOMxUBO23, lees er hier meer over.