Hoe 2017 is Abeltje?

21 mei 2017, van 15:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek

Kosten: € 5 voor niet-leden en € 4 voor leden op vertoon van je geldige bibliotheekpas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vrijwel iedereen kent de boeken van Annie MG Schmidt. Jip en Janneke, Floddertje, Pluk van de Petteflet en heel veel versjes en liedjes. Je opa en oma, je vader en moeder en jullie zelf kennen ze vast ook.

Misschien ken je ook de verhalen over Abeltje, de liftboy. De wat? Ja, je leest het goed. Abeltje is een liftboy, een jongen die in een warenhuis op het knopje van de lift drukt als je hem zegt naar welke etage je wilt. Hij drukt op alle knoppen van de lift, behalve eentje: de groene knop. Hij heeft geen idee waarvoor die knop is. Op een dag is hij zo nieuwsgierig, dat hij op de groene knop drukt. Dan gebeurt er iets bizars, de lift wordt gelanceerd, dwars door het dak van het warenhuis!

Wat er dan gebeurt laat Philip Hopman je zien én horen. Hij maakt al heel lang tekeningen voor allerlei bekende kinderboeken, zoals Jubelientje, Wiplala en Boer Boris. Hij is ook gevraagd om nieuwe tekeningen te maken voor Abeltje, het boek van Annie MG Schmidt. Het boek is namelijk al meer dan vijftig jaar oud. Samen met jullie brengt hij het verhaal van Abeltje tot leven. Is het boek nog wel van deze tijd? Of is het megaouderwets? Dat ontdek je deze middag!

Philip Hopman(1961) studeerde illustratie aan de rietveld Academie. Sindsdien illustreerde hij veel kinderboeken voor heel veel verschillende schrijvers. Hans Hagen, Sjoerd Kuijper, Carry Slee, Mies Bouwman, Yvon Jaspers, Marjet Huiberts, Tjibbe Veldkamp en ga zo maar door.

Sinds vijf jaar maakt hij samen met Ted van Lieshout de boeken over Boer Boris, die met zijn broertje Berend en zusje Sam op een boerderij woont. Philip heeft drie kinderen: Boris, Berend en Sam.


Tip: neem je ouders gratis mee.
Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.

Deze activiteit kost € 5 voor niet-leden en € 4 op vertoon van je geldige Bibliotheekpas.
Let op: reserveren alleen voor kinderen! Ouders hoeven niet te reserveren voor zichzelf.