Met het Lab een eigen disco bouwen en robots tekenen met 3D pen

14 maart 2018, van 13:30 tot 16:00 | De Bibliotheek Zuilen

De Bibliotheek Zuilen is verbouwd en vernieuwd. Kom het met ons vieren!

Met makey makey’s gaan we een discovloer maken en muziek en licht maken door te dansen. Wat is een makey? Met een makey makey kun je eigenlijk van alles (mits het geleid) een toets van je toetsenbord maken. Je kan niet alleen van alledaagse voorwerpen (zoals een banaan) toetsen maken, maar je kunt ook knoppen knutselen of tekenen of zelf de toets zijn Samen met de kinderen gaan we een discovloer met verschillende vlakken (worden toetsen) maken die we gaan programmeren zodat er muziek en licht is als je van vlak naar vlak springt. We gaan bouwen, programmeren en dan muziek maken en dansen! Bij het maken en programmeren is er plek voor 12 kinderen dus wees er snel bij!

Daarnaast kun je ook nog Robots tekenen met 3D pen, een bibberbeestje maken of twister spelen.

Met de 3D print pen kun je de meest bijzondere dingen maken. Bijvoorbeeld een robot! Doe je mee?

In deze workshop ben jij zelf de 3D printer. Omdat de 3D print pen niet met inkt werkt, maar met gesmolten plastic, kun je je tekeningen van het papier af laten komen, de lucht in! We gebruiken PLA bioplastic, gemaakt van maïs, waardoor er geen chemicaliën vrijkomen.