Algoritmisch Historisch Museum: De borstelbergen van 1929

23 december 2017 t/m 7 januari 2018 | Centrale Bibliotheek

Kosten: gratis

Na de Dutch Design Week, nu in de Bibliotheek aan de Oudegracht: het Algoritmisch Historisch Museum!

Op 23 december om 15.00 uur opent SETUP op de 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek een nieuwe aanvullende expositie bij het Algoritmisch Museum getiteld: De borstelbergen van 1929. Spreker is Ewoud Kieft

De bezoekers van de Biblitheek worden uitgenodigd voor een gedachte-experiment: wat zou er in voorbije eeuwen gebeurd zijn als er toen al algoritmes werden gebruikt?

Voor “De borstelbergen van 1929” nodigt SETUP schrijver en historicus Ewoud Kieft uit als curator. Kieft is bekend van zijn verhalende boeken over geschiedenis, waaronder Oorlogsenthousiasme, Europa 1900-1918, over de geestdrift die tienduizenden schrijvers, kunstenaars en wetenschappers in Europa voelden toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, en Het Verboden Boek, over de aantrekkingskracht van het nazisme en Mein Kampf, genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en door NRC verkozen tot een van de 25 beste boeken van 2017. Kiefts volgende boek zal gaan over algoritmen en kunstmatige intelligentie.