Dialoog Robots nu en in de toekomst

22 november 2017, van 19:30 tot 22:00 | Centrale Bibliotheek

Kosten: gratis wel graag reserveren

Een expert van de firma RobotXperience vertelt over robotica die wij in ons dagelijkse leven gebruiken. Mét een half uur een Meet & Greet met robot Nao of Zora. Aansluitend een Dialoog, waar we met elkaar van gedachten wisselen over dit onderwerp.

Een expert van de firma RobotXperience vertelt over de robotica die wij nu – gezien en ongezien – in ons dagelijkse leven gebruiken. Ook schetst de spreker ons de mogelijke toekomstscenario’s voor. En geen Robotdialoog zonder een echte robot. Daarom een half uur een Meet & Greet met robot Nao of Zora. 

Geïnspireerd? Deel uw visie tijdens het laatste onderdeel, na een korte pauze: de dialoog. In een klein groepje kun je met elkaar van gedachten wisselen over wat je allemaal te weten bent gekomen en waar je nog steeds nieuwsgierig naar bent, nu en in de toekomst.

Het thema van Nederland Leest is ‘Robotica’ en in de maand november is het boek Ik, robot van Isaac Asimov gratis af te halen in de Bibliotheek. Kijk voor meer informatie en andere activiteiten op onze speciale Nederland Leest pagina

Programma:

  • 19:00 Inloop en eventueel een rondleiding door het Algoritmisch Historisch Museum
  • 19:30 – 20:15 Lezing
  • 20:15 – 20:45 meet & greet & pauze 
  • 20:45 – 21:30 Dialoog
  • 21:30 – 21:45 plenaire terugkoppeling Dialoog 
  • 22:00 einde.

Na de Dutch Design Week, nu in onze eigen stad: het Algoritmisch Historisch Museum! Op de eerste verdieping van de Bibliotheek Utrecht, wel te verstaan. Op deze avond van 19.00 - 19:30 verzorgt mede-curator van het museum Ellen Bijsterbosch een korte exclusieve rondleiding door het museum, waarbij je meer te weten komt over de aanleiding en de achtergrond van het Algoritmisch Historisch Museum. Ook verschaft Ellen een inkijkje in het maakproces van de artefacten uit het museum: wat is feit en wat is fictie?