Robotdocu Ik ben Alice

17 november 2017, van 19:30 tot 22:00 | Centrale Bibliotheek

Kosten: gratis wel graag reserveren

Vertoning van de documentaire ‘Ik ben Alice’ en nagesprek met de makers.

De documentaire ‘Ik ben Alice’ van Sander Burger liet een aantal jaar geleden de gemoederen niet onbedaard. Drie oude, alleenstaande vrouwen krijgen opmerkelijk bezoek: bij wijze van proef wordt zorgrobot Alice een tijdje in huis geplaatst. Is maakbaarheid toch geen illusie? Is robotmantelzorg hét antwoord in deze tijd van vergrijzing en de participatiemaatschappij? In eerste instantie lijkt Ik ben Alice een promotiefilm voor de nieuwe zorgrobot, maar langzaam ontpopt de film zich tot een vertederend en confronterend portret van drie oudere dames die Alice langzaam maar zeker omarmen als hun nieuwe vriendin.”

Na afloop van de film (80 minuten) gaat een gesprekleider met de maker van de film en de maker van Alice in gesprek over de film. Er is daarbij ruimte voor vragen van het publiek.

Het thema van Nederland Leest is ‘Robotica’ en in de maand november is het boek Ik, robot van Isaac Asimov gratis af te halen in de Bibliotheek. Kijk voor meer informatie en andere activiteiten op onze speciale Nederland Leest pagina