Opening Neude

13 tot en met 29 maart 2020

Ruim twee weken feest

De verhuizing van de Centrale Bibliotheek naar het oude postkantoor aan de Neude voelt als een verjaardag. En verjaardagen vier je. Daarom kun je vanaf de opening ruim twee weken gratis onze programma’s aan de Neude uitproberen. En je laten rondleiden door ons prachtige nieuwe onderkomen met zijn rijke geschiedenis.

Week 2 | Gratis onze (nieuwe) programma's testen

Met de opening van de Neude starten ook een heleboel nieuwe programma's en tijdens de tweede week van ons openingsprogramma mag jij ze gratis uitproberen! 

Kids

Ook voor onze jonge bezoekers is er veel te beleven. Ontdek wat lucht is tijdens de workshop luchtige vragen. Kom tekenen met de tekenmeisjes. Kom film kijken, ga naar het theater, probeer het Lab uit of test onze nieuwe boek & yoga workshop uit!

Vaste prik

Binnen ons programma bieden we veel terugkerende activiteiten aan. Nieuwsgierig? Probeer een van onze vaste prik activiteiten uit!


Week 3 | Laatste kans

Het laatste weekend van ons feestprogramma staat ook bol van de activiteiten. Theater, film, rondleiding, een klassiek concert. Voor iedereen is er wat te doen.

 • Film

  Het Hoogt verzorgt vanaf april wekelijks een filmprogramma in de bieb. Dit weekend krijg je een voorproefje! Ook het Nederlands Film Festival neemt de filmzaal een dag over en we vertonen filmkeuzes van Bright Richards en Koos Meinderts.

  Bekijk details van Film

 • Theater

  Familievoorstellingen, een kleurenfestival, dansen tussen de boeken, Zomaar op Zaterdag. Kom naar het theater in de bieb!

  Bekijk details van Theater

 • Kids

  Ook dit weekend zijn er veel vertrouwde en nieuwe activiteiten voor kinderen. Kom naar het Kris Kras Atelier, het voorleesontbijt met de burgemeester of Anna Woltz, een van onze voorstellingen of leer ontwerpen als Dick Bruna.

  Bekijk details van Kids

 • In gesprek

  Volop kans om met elkaar in gesprek te gaan tijdens dit weekend. Bijvoorbeeld tijdens het Queer cafe, bij de De Kleinste Privacyshow, kom kijken hoe we Eus en Herman Brusselmans aan de tand voelen tijdens Dwars in de Bieb. Of luister naar Saskia Noort en Stella Bergsma die zichzelf bloot geven tussen de boeken.

  Bekijk details van In gesprek