Prentenboeken Parade

28 januari 2018, van 10:00 tot 13:00 | Centrale Bibliotheek

Kosten: € 5,00 voor leden €7,50 voor niet leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Let op de Prentenboeken Parade is helemaal uitverkocht. U kunt helaas niet meer reserveren.

Wat zijn nu de mooiste prentenboeken van afgelopen jaar? Welke boeken laten zich fijn voorlezen en lenen zich voor interactie met peuters en kleuters en stimuleren hun spel? Dat zijn de 10 prentenboeken die centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Tijdens de Prentenboeken Parade in de Centrale Bibliotheek komen alle Top 10 prentenboeken van de Nationale Voorleesdagen voorbij! Kom lekker luisteren naar mooie verhalen, kom ontdekken, kom spelen en kom beleven.
De Prentenboeken Parade is vol met workshops en optredens van bijzondere gasten. Ageeth de Haan zingt liedjes over de boeken, auteurs Edward van de Vendel, Jozua Douglas en Anita Bijsterbosch lezen voor uit hun boeken. Illustrator Loes Riphagen tekent live krokodillen. Figurentheater Ennadien en Wapperkids treden op. Je kunt bouwen en met water tekenen. Mmm..Taart en een krokodillenkus krijgen en nog meer. Koop snel kaarten voor de Prentenboeken Parade!

Let op: Zowel ouders als kinderen hebben een toegangskaartje nodig.

Programma

Ageeth de Haan - Liedjesparade
Aanvang 10.30 en 11.30 uur • vanaf 2 jaar

Een sprankelend en interactief liedjesprogramma. De liedjes zijn afwisselend vrolijk en grappig of juist rustig om alleen even naar te luisteren. Ze gaan over alledaagse dingen uit het leven van peuters en kleuters. Ageeth de Haan neemt je mee in prentenboekenland, bakt een taart en bouwt een feestje.

“Sssst” - Figurentheater Ennadien
Aanvang 12.00 uur • vanaf 2,5 jaar

“Wat zie ik nu, tijger is morgen jarig, maar dan moet ik een feest gaan organiseren” Snel stuurt muis een briefje rond met de vraag of iedereen komt helpen. Gelukkig zijn er kinderen in de zaal die meehelpen om tijger in slaap te houden, zodat alle verrassingen naar het huis van tijger gebracht kunnen worden, ook de ballonnen... of... die laatste?? Een lieve, humorvolle interactieve voorstelling.

Workshop Gewoon zoals je bent - Spiegeltekenen
Aanvang 10.00 en 12.15 uur • vanaf 2 jaar

In het boek Gewoon zoals je bent, ontdekt olifantje zichzelf in het spiegelende water. Hoe nieuwsgierig ben jij? Kijk en teken jezelf. Ontdek hoe spannend dit zelfportret wordt!

 

Voorlezen over stoere dingen - Edward van de Vendel
Aanvang 11.15 en 12.00 uur • vanaf 4 jaar

Edward van de Vendel is een meester in het schrijven over grote en stoere dingen in prentenboeken. Ontmoet de schrijver, zijn machines en dino’s.

Workshop De Kusjeskrokodil - Jozua Douglas & Loes Riphagen
Aanvang 10.15 en 11.00 uur • vanaf 4 jaar

Ontdek welke lieve dieren er allemaal verstopt zitten op Tims slaapkamer en knutsel je eigen kusjeskrokodil. Jozua Douglas leest voor en Loes tekent live illustraties.

Workshop Alberts Boom - Bewegen
Aanvang 10.00 en 12.15 uur • vanaf 4 jaar

Alberts lievelingsboom huilt verschrikkelijk. Hij houdt maar niet op. Wat is er aan de hand?
Dorien Nauta is kinderfysiotherapeut. Ze is dol op lezen, schrijven, verhalen verzinnen en bewegen. Gaat het Dorien en de kinderen lukken om de boom in de Bibliotheek op te vrolijken?

Anita Bijsterbosch
Aanvang 11.15 en 12.15 uur • vanaf 2 jaar

Zoveel dieren en toch weten ze niet wat dit rode ding is? Ze maken er een potje van! Kunnen de kinderen helpen? Wie hoort waar?
Auteur Anita Bijsterbosch leest voor en daarna doen we de potjesrace!

Antonia zingt
10.00 - 11.30 uur en 12.00 - 13.00 uur
Vogel Antonia vindt dat ze fantastisch mooi kan zingen en dat doet ze dan ook speciaal voor jou. Ze speelt ook vrolijke wijsjes op haar Pling Plong. Bovendien geeft ze je een prachtige veer die je op mag hangen in de boom. Zo wordt het een kleurige boel!
Door theatermaakster Angela van Leeuwen.

Workshop Wapperkids - Nog even mijn haartjes wassen
Aanvang 10.30 en 11.15 uur • vanaf 2 jaar
Voorlezen met gebaren is leuk, gemakkelijk, en voor alle leeftijden. Beleef het mee! Een bewegelijke en luidruchtige voorstelling waarbij we haren moeten wassen en taarten moeten pakken. Niemand zal zijn handen stil kunnen houden!

Mmm... een taart! - Kris Kras Atelier
Beer is het met ons eens. Bij zo’n gezellig feest hoort natuurlijk, Mmm... een taart! Laat je vrolijke snuit zien bij de krantenhoek op de eerste etage en je ontvangt wat lekkers! Het Kris Kras Atelier is er vanaf maart. Lees er hier meer over

En verder kun je…..

  • ontdekken wie je bent in de lachspiegels
  • snuffelen bij de Utrechtse Kinderboekwinkel
  • een handtekening scoren
  • bouwen op ons eigen bouwterrein
  • tijger wakker maken
  • een kus aan krokodil vragen, als je durft!
  • natuurlijk lekker lezen & lenen & spelen

De Prentenboeken Top Tien

Wil je meer?

Binnenkort in de Bibliotheek:

Verhaalatelier
De Centrale Bibliotheek organiseert iedere tweede zondag van de maand het verhaalatelier. Hierbij staat iedere maand een ander prentenboek centraal, waaruit we voorlezen. Daarna gaan we creatief aan de slag met het thema van het boek!

Kris Kras Atelier
Kris Kras Atelier is een serie van zes unieke workshops, voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar. Tekenen, smeren, lijmen en strooien, geen materiaal is te gek. Na de laatste workshop gaan de kinderen met een eigen gemaakt boekje vol sporen naar huis. De workshops starten in maart. www.kriskrasatelier.nl