Robot vs Ronald Giphart

3 november 2017, van 20:00 tot 22:00 | De Centrale Bibliotheek

Kosten: € 7,50 voor leden en vrienden van het literatuurhuis/ € 10,00 voor niet leden graag reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijven robots boeken? Start NL Leest met Ronald Giphart, Ingmar Heytze e.a. Presentatie Frank Heinen

In het kader van Nederland Leest 2017, staat in november ook bij de Bibliotheek Utrecht het thema robotica centraal. Met een aantal programma’s bereiden we ons met u voor op de toekomst.

Als eerste heten we u op vrijdagavond 3 november van harte welkom bij “Robot versus Ronald Giphart”. Alle aanwezigen krijgen van Giphart het Nederland Leest 2017 boek, ‘Ik, Robot’ van Isaac Asimov. Voor deze speciale heruitgave van deze klassieker schreef hij samen met een robot het extra 10e hoofdstuk.  

Professor doctor Kiene Brillenburg Wurth, Hoofd Geesteswetenschappen bij Utrecht University College, trakteert ons op een gesproken column over robotica in de literatuur.

Frank Heinen gaat met Giphart in gesprek over het bijzondere schrijfproces met Asibot. En met hem nemen we de proef op de som en schrijven met de Asibot het begin van het 11e hoofdstuk! 

Tot slot gaat het gedicht “Robots hakken apostelen uit” van Ingmar Heytze in première.

Graag reserveren!

Prijs voor leden/vrienden van het literatuurhuis is €7,50, voor niet-leden €10,-. Studenten mogen gratis naar deze avond.
Lid worden van Bibliotheek Utrecht kan gemakkelijk online en aan de balie bij alle vestigingen.

Lees meer over Nederland Leest en wat er nog meer te doen is op onze speciale pagina

Ronald Giphart bij Pauw

Op 31 oktober was Ronald Giphart bij Pauw om over zijn ervaringen te vertellen met het schrijven met een robot. Klik hier om dat fragment te zien