Activiteiten Senioren

Bekijk onze richtlijnen rondom Corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. 

Lees onze richtlijnen hier

Seniorenochtend

Viif van onze vestigingen hebben een inloop- en ontmoetingsochtend voor ouderen uit de wijk (Overvecht is momenteel gesloten wegens verbouwingswerkzaamheden). Hier kun je vragen stellen over computers, taal en wat er in de wijk te doen is.
 

Nieuw! Workshop Videobellen

Wil je met je kleinkind videobellen of met een ander familielid of vriend(in)? Neem contact op met Ouderen in de Wijk. In kleine groepjes van maximaal drie deelnemers krijg je uitleg. Op je eigen apparaat.

Mail naar ouderenindewijk@bibliotheekutrecht.nl of bel ma t/m vr tussen 10.00-17.00 uur 030-2861894.

Let op: vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gaat de workshop momenteel niet door!

Ouderen in de Wijk belteam

Nu de bibliotheken dicht zijn, belt het team Ouderen in de Wijk de deelnemers thuis op. We houden namelijk graag contact, blijven in gesprek en helpen mogelijke hulpvragen oplossen. Nu behoefte aan hulp of een gesprek? Bel met ons Ouderen in de Wijk belteam: 030-286 1894

Thuis tijdens de corona-crisis?

Ontdek interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Bekijk de tips

Tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is iets waar je zelf mee aan de slag moet gaan. Hulp van de omgeving kan helpen, maar uiteindelijk moet je zelf proberen de eenzaamheid te doorbreken.

Corona Initiatieven Utrecht

Het NIZU, Netwerk Informele Zorg Utrecht, heeft een website en telefoonnummer waar hulpverleners en Utrechters terecht kunnen voor aanbod aan informele ondersteuning zoals boodschappenhulp en telefonisch contact.

Online colleges

In bijna heel het land organiseert Oud Geleerd Jong Gedaan uiteenlopende colleges voor senioren in wijkcentra, verpleeghuizen en bibliotheken. Omdat de colleges nu geen doorgang vinden, biedt OGJG een aantal colleges gratis online aan.

Thuisgekookt.nl

Ken of ben jij iemand voor wie het heel fijn zou zijn als een buurtgenoot een warme maaltijd (en andere boodschappen) komt brengen? Stichting Thuisgekookt belt je zo snel mogelijk om te bespreken wat je precies nodig hebt en gaat meteen voor je op zoek.

Utrecht in Dialoog

Utrecht in dialoog stimuleert betekenisvolle gesprekken tussen Utrechters met verschillende achtergronden, over voor hen belangrijke thema’s.