Activiteiten Senioren

Nu in de bibliotheek

Verhalen aan de leestafel; ouderen lezen voor aan ouderen (afgelast) Bekijk details

di 31 mrt

De Bibliotheek in Kanaleneiland organiseert één keer in de twee weken in samenwerking met Gilde Utrecht: Verhalen aan de leestafel; ouderen lezen voor aan ouderen. Lezen verruimt de ervaringswereld en...

Bekijk de volledige agenda

Elkaar ontmoeten

Kom naar een van onze seniorenochtenden of onze digitale buddies bijeenkomsten en ontmoet nieuwe oude én jonge mensen.

Seniorenochtend

Vijf van onze vestigingen hebben een inloop- en ontmoetingsochtend voor ouderen uit de wijk. Hier kun je vragen stellen over computers, taal en wat er in de wijk te doen is.
 

Verhalen aan de leestafel

Bij Verhalen aan de leestafel lezen ouderen voor aan andere ouderen. Laat je voorlezen bij bibliotheek Kanaleneiland. Iedere 2 weken op dinsdag van 10.30 - 11.45.
 

Op de hoogte

Internetbankieren, de nieuwe donorwet, vragen over toeslagen. Wil jij weten hoe het zit? Kom dan naar een van onze bijeenkomsten waarbij we je helpen met digitale vragen, financiën en andere zaken waarvan het belangrijk is dat je weet hoe het zit.


  • Digitaal Nalatenschap Bekijk details

    Het is goed om eens na te denken wat je wilt met je accounts en sociale profielen als je er niet meer bent. Op deze bijeenkomst breng je al je online activiteiten alvast in kaart voor je nabestaanden.

    Bekijk details van Digitaal Nalatenschap

  • De nieuwe donorwet Bekijk details

    Doneer jij je organen en weefsel? Of laat je het aan de nabestaanden over? Vanaf juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in en krijg je een aantal keuzes. Doe je niets, dan geef je toestemming om je organen en weefsel te doneren. Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst, ga met elkaar in gesprek en leer alles over de nieuwe wet.

    Bekijk details van De nieuwe donorwet