Activiteiten Senioren

Geen programma t/m 5 april

In verband met de strenge lockdown is er geen programmering in de bibliotheken tot en met maandag 5 april. Heb je hulp nodig bij taal- of computervragen? Of ben je op zoek naar andere tips? Bekijk ons aanbod hieronder.

Hulp bij taal- en computervragen

Heb je een taalvraag?

De bibliotheken zijn momenteel gesloten, alleen de Afhaalbieb is open. Heb je een taalvraag? Dan kan je contact opnemen met de Wegwijzer. Via een online formulier kun je je contactgegevens achterlaten en bellen we je terug om een afspraak in te plannen.

Heb je een computervraag?

Dan kan je bellen met Digiwijs via 030-878 15 35 of stuur een mail naar oefenenmetdigiwijs@gmail.com

Daarnaast is er nog de landelijke Digihulplijn. Bel 0800-1508 of ga naar Dedigihulplijn.nl

Bekijk onze richtlijnen rondom Corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. 

Lees onze richtlijnen hier

Nieuw! Workshop Videobellen

Wil je met je kleinkind videobellen of met een ander familielid of vriend(in)? Neem contact op met Ouderen in de Wijk. In kleine groepjes van maximaal drie deelnemers krijg je uitleg. Op je eigen apparaat.

Mail naar ouderenindewijk@bibliotheekutrecht.nl of bel ma t/m vr tussen 10.00-17.00 uur 030-2861894.

Thuis tijdens de corona-crisis?

Ontdek interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Bekijk de tips

Tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is iets waar je zelf mee aan de slag moet gaan. Hulp van de omgeving kan helpen, maar uiteindelijk moet je zelf proberen de eenzaamheid te doorbreken.

Corona Initiatieven Utrecht

Het NIZU, Netwerk Informele Zorg Utrecht, heeft een website en telefoonnummer waar hulpverleners en Utrechters terecht kunnen voor aanbod aan informele ondersteuning zoals boodschappenhulp en telefonisch contact.

Online colleges

In bijna heel het land organiseert Oud Geleerd Jong Gedaan uiteenlopende colleges voor senioren in wijkcentra, verpleeghuizen en bibliotheken. Omdat de colleges nu geen doorgang vinden, biedt OGJG een aantal colleges gratis online aan.

Thuisgekookt.nl

Ken of ben jij iemand voor wie het heel fijn zou zijn als een buurtgenoot een warme maaltijd (en andere boodschappen) komt brengen? Stichting Thuisgekookt belt je zo snel mogelijk om te bespreken wat je precies nodig hebt en gaat meteen voor je op zoek.

Utrecht in Dialoog

Utrecht in dialoog stimuleert betekenisvolle gesprekken tussen Utrechters met verschillende achtergronden, over voor hen belangrijke thema’s.

Beter Spellen

Word uitgedaagd op het gebied van spelling! Bepaal zelf het niveau en ontvang elke dag een opdracht in je mail.

Google Arts

Breng vanuit huis een bezoek aan de mooie musea en plekken ter wereld.

Utrecht blijft in beweging

Ga aan de slag met een leuke verzameling aan online sportmogelijkheden.

Beleef de lente

Met de webcams van de Vogelbescherming hoef je de deur niet uit om vogels te spotten!