Activiteiten Senioren

Bekijk onze richtlijnen rondom Corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. 

Lees onze richtlijnen hier

Nu in de bibliotheek

Prinsjesdag in de bieb Bekijk details

di 15 sep

De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Zet een hoedje op en en kijk samen naar de troonrede in het Theater van de bieb. Deskundige Brahim Fattah van ProDemos geeft uitleg geeft over de betekenis...

Bekijk de volledige agenda

Seniorenochtend

Viif van onze vestigingen hebben een inloop- en ontmoetingsochtend voor ouderen uit de wijk (Overvecht is momenteel gesloten wegens verbouwingswerkzaamheden). Hier kun je vragen stellen over computers, taal en wat er in de wijk te doen is.
 

Leer internetbankieren

Wil je leren bankieren via de computer, smartphone of tablet? Loop binnen of meld je aan en kom alles te weten over internetbankieren. Na afloop kun je veel geldzaken zelf regelen via je computer. Tijdens deze ochtend: Krijg je uitleg over het online regelen van bankzaken. Krijg je tips en adviezen over veilig online bankieren. Graag zelf laptop, smartphone of tablet meenemen.   

De toegang is gratis. Meer informatie en aanmelden via: ouderenindewijk@bibliotheekutrecht.nl of 030-2861894.

Data internetbankieren

 • Hoograven

  Maandag 31 augustus | 11.00 – 13.00 uur

 • Kanaleneiland

  Donderdag 3 september | 11.00 – 13.00 uur

 • Zuilen

  Woensdag 9 september | 11.00 – 13.00

 • Leidsche Rijn Centrum

  Dinsdag 15 september | 13.00 – 15.00 uur

Ouderen in de Wijk belteam

Tot september 2020, vinden de seniorenochtenden geen doorgang. Daarom belt het team Ouderen in de Wijk de deelnemers thuis op. We houden namelijk graag contact, blijven in gesprek en helpen mogelijke hulpvragen oplossen. Nu behoefte aan hulp of een gesprek? Bel met ons Ouderen in de Wijk belteam: 030-286 1894

Thuis tijdens de corona-crisis?

Ontdek interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Bekijk de tips

Tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is iets waar je zelf mee aan de slag moet gaan. Hulp van de omgeving kan helpen, maar uiteindelijk moet je zelf proberen de eenzaamheid te doorbreken.

Corona Initiatieven Utrecht

Het NIZU, Netwerk Informele Zorg Utrecht, heeft een website en telefoonnummer waar hulpverleners en Utrechters terecht kunnen voor aanbod aan informele ondersteuning zoals boodschappenhulp en telefonisch contact.

Online colleges

In bijna heel het land organiseert Oud Geleerd Jong Gedaan uiteenlopende colleges voor senioren in wijkcentra, verpleeghuizen en bibliotheken. Omdat de colleges nu geen doorgang vinden, biedt OGJG een aantal colleges gratis online aan.

Thuisgekookt.nl

Ken of ben jij iemand voor wie het heel fijn zou zijn als een buurtgenoot een warme maaltijd (en andere boodschappen) komt brengen? Stichting Thuisgekookt belt je zo snel mogelijk om te bespreken wat je precies nodig hebt en gaat meteen voor je op zoek.

Utrecht in Dialoog

Utrecht in dialoog stimuleert betekenisvolle gesprekken tussen Utrechters met verschillende achtergronden, over voor hen belangrijke thema’s.