Activiteiten Senioren

Bekijk onze richtlijnen rondom Corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. 

Lees onze richtlijnen hier

Een aantal bibliotheken zijn nog gesloten en de vestigingen die open zijn daar kunnen alleen boeken geleend of ingeleverd worden. Dit betekent dat het tijdelijk niet mogelijk is om elkaar in onze vestigingen te ontmoeten, hulp te krijgen en van elkaar te leren. Op deze pagina bundelen wij online initiatieven en activiteiten die als doel hebben om online te blijven leren, ontmoeten en te ondersteunen.

Ouderen in de Wijk belteam

Tot september 2020, vinden de seniorenochtenden geen doorgang. Daarom belt het team Ouderen in de Wijk de deelnemers thuis op. We houden namelijk graag contact, blijven in gesprek en helpen mogelijke hulpvragen oplossen. Nu behoefte aan hulp of een gesprek? Bel onze klantenservice op: 030 – 286 1800 en vraag naar ons Ouderen in de Wijk belteam.

Thuis tijdens de corona-crisis?

Ontdek interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Bekijk de tips

Tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is iets waar je zelf mee aan de slag moet gaan. Hulp van de omgeving kan helpen, maar uiteindelijk moet je zelf proberen de eenzaamheid te doorbreken.

Corona Initiatieven Utrecht

Het NIZU, Netwerk Informele Zorg Utrecht, heeft een website en telefoonnummer waar hulpverleners en Utrechters terecht kunnen voor aanbod aan informele ondersteuning zoals boodschappenhulp en telefonisch contact.

Online colleges

In bijna heel het land organiseert Oud Geleerd Jong Gedaan uiteenlopende colleges voor senioren in wijkcentra, verpleeghuizen en bibliotheken. Omdat de colleges nu geen doorgang vinden, biedt OGJG een aantal colleges gratis online aan.

Thuisgekookt.nl

Ken of ben jij iemand voor wie het heel fijn zou zijn als een buurtgenoot een warme maaltijd (en andere boodschappen) komt brengen? Stichting Thuisgekookt belt je zo snel mogelijk om te bespreken wat je precies nodig hebt en gaat meteen voor je op zoek.

Utrecht in Dialoog

Utrecht in dialoog stimuleert betekenisvolle gesprekken tussen Utrechters met verschillende achtergronden, over voor hen belangrijke thema’s.