Spreekuren en inloop

Bekijk onze richtlijnen rondom Corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. 

Lees onze richtlijnen hier

 • Doe Mee Startpunt en Spreekuur Bekijk details

  Bij de Doe Mee Startpunten en Spreekuren kun je vragen stellen over computers en Nederlands leren. Je kunt er ook direct aan de slag door taal- en digitale vaardigheden te oefenen. De Doe Mee Startpunten vinden wekelijks plaats in Hoograven, Leidsche Rijn Centrum, Overvecht, Kanaleneiland, Zuilen, Neude (alleen Doe Mee Spreekuur) en Vleuterweide (alleen Doe Mee Spreekuur).

  Bekijk details van Doe Mee Startpunt en Spreekuur

 • De Geldzaak Bekijk details

  Gratis inloop voor al je vragen over geld en inkomen in de Bibliotheek Neude, elke week op dinsdagmiddag van 15.30 uur tot 17.30 uur. In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, elke week op dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

  Bekijk details van De Geldzaak

 • Wegwijzer Bekijk details

  Heb je een taalvraag? Neem dan contact opnemen met de wegwijzer. Vul het formulier in via de onderstaande link, of een bibliotheekmedewerker doet dit voor je wanneer je met een vraag een van onze vestigingen bezoekt. Als je het formulier hebt ingevuld, word je gebeld om een afspraak in te plannen.

  Bekijk details van Wegwijzer

 • Digiwijs Stuur een mail

  Voor computervragen kan je in de zomervakantie bellen met Digiwijs. Zij zijn telefonisch te bereiken op dinsdag tussen 10:00-12:00 uur en op donderdag tussen 13:00-15:00 uur op telefoonnummers 06- 57451957 en 06-57435752 voor alle digitale vragen en ook voor mensen die zich willen aanmelden (afspraak maken voor een intakegesprek) voor het nieuwe cursusjaar. Mailen kan ook via onderstaande link.

  Bekijk details van Digiwijs

 • Taalcafé Bekijk details

  Het Taalcafé is een plek waar anderstalige Utrechters en Utrechtse taalvrijwilligers wekelijks met elkaar in gesprek kunnen gaan in het Nederlands over alle denkbare onderwerpen: Familie, sport, gekke spreekwoorden of een bijzondere hobby.

  Bekijk details van Taalcafé

 • Donorregistratie Bekijk details

  Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister.Het is belangrijk dat je een keuze invult. Wil je hier meer over weten? Wil je hulp bij het registreren? In de bibliotheek helpen we je verder.

  Bekijk details van Donorregistratie

Leren lezen spreekuur

Welk voorleesboek is geschikt voor mijn (klein)kind? Welke eerste leesboekjes kan mijn kind lezen? Hoe kan ik lezen stimuleren? Deze en alle andere vragen over leren lezen kun je stellen aan onze jeugdspecialist. Denk aan vragen over eerste leesboekjes, voorlezen, leesmotivatie en leesplezier.

 • Voorlopig geen data gepland

  Bekijk details van Voorlopig geen data gepland

Sollicitatiespreekuur

Een succesvolle sollicitatie moet je goed voorbereiden. Bij ons gratis sollicitatiespreekuur krijg je advies, kun je vragen stellen en je sollicitatiegesprek oefenen.

 • Kanaleneiland

  Elke woensdag en donderdag 10.00 - 12.00

  Bekijk details van Kanaleneiland

 • Overvecht

  Elke dinsdag 13.00 - 15.00. Tijdens de verbouwing van Overvecht verplaatst naar Buurthuis de Boog, Gambiadreef 60, zaal 2.

  Bekijk details van Overvecht

Computer- en tabletinloop

Wil je beeldbellen met je (klein)kind? Een whatsappgroep aanmaken of foto’s overzetten van je telefoon naar je computer? Wil je graag e-books lezen op je tablet? Krijg antwoord op deze en al je andere computer- en tabletvragen.

 • Vleuterweide

  Elke woensdag 10.00 - 12.00

  Bekijk details van Vleuterweide

 • Bibliotheek Neude | Postzaal1

  Woensdag 28 oktober 15.00 - 17.00 uur

  Bekijk details van Bibliotheek Neude | Postzaal1

 • Bibliotheek Neude | Postzaal1

  In november elke woensdag 15.00 - 17.00 uur.

  Bekijk details van Bibliotheek Neude | Postzaal1


Hulp of informatie nodig?

Heb je vragen over taallessen of andere taalvragen? Bel dan naar onze klantenservice via: 030-2861800. Zij kunnen je doorverwijzen.

Of stuur een e-mail


Thuis taal leren of meer over computers te weten komen!

De bibliotheken waren dicht, maar thuis kan je natuurlijk ook verder met de taal leren of meer leren over computers. Hier alvast een paar tips. Wij zetten hier zo nu en dan weer nieuwe tips bij.

Thuisgekookt.nl

Ken of ben jij iemand voor wie het heel fijn zou zijn als een buurtgenoot een warme maaltijd (en andere boodschappen) komt brengen? Stichting Thuisgekookt belt je zo snel mogelijk om te bespreken wat je precies nodig hebt en gaat meteen voor je op zoek.

Utrecht in Dialoog

Utrecht in dialoog stimuleert betekenisvolle gesprekken tussen Utrechters met verschillende achtergronden, over voor hen belangrijke thema’s.

Coronavirus.steffie.nl

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft de website corona.steffie.nl
gestart. Op de website legt uitleghulp Steffie informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit.

Google Arts

Breng vanuit huis een bezoek aan de mooi musea en plekken ter wereld.

Utrecht blijft in beweging

Ga aan de slag met een leuke verzameling aan online sportmogelijkheden.

Beleef de lente

Met de webcams van de Vogelbescherming hoef je de deur niet uit om vogels te spotten!

Thuis tijdens de corona-crisis?

Ontdek interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Bekijk de tips

Onze inloop en spreekuren organiseren we in samenwerking met:

 • Wij 3.0

 • Taaldoetmeer

 • Artikel 1- Midden Nederland

 • Stichting ASHA

 • Buurtteam Kanaleneiland

 • U Centraal