Spreekuren en inloop

Thuis taal leren of meer over computers te weten komen!

De bibliotheken zijn nu tijdelijk dicht, maar thuis kan je natuurlijk ook verder met de taal leren of meer leren over computers. Hier alvast een paar tips. Wij zetten hier zo nu en dan weer nieuwe tips bij.


Stel je vraag

Kom je ergens niet uit? Loop je vast of lukt iets niet? De bieb helpt! We hebben vaste wekelijkse spreekuren in verschillende vestigingen voor vragen over computers en tablets, geld, taal, solliciteren en energie besparen.

Doe Mee Spreekuur

Formulieren invullen, inloggen, sollicitatiebrieven schrijven. Dat is niet altijd even makkelijk. Heb je hulp nodig? Kom dan naar een Doe Mee Spreekuur. Het is dé plek waar je kunt binnenlopen met je vraag.

Sollicitatiespreekuur

Een succesvolle sollicitatie moet je goed voorbereiden. Bij ons gratis sollicitatiespreekuur krijg je advies, kun je vragen stellen en je sollicitatiegesprek oefenen.

Computer- en tabletinloop

Heb je een computer of tablet, maar weet je niet zo goed hoe die werkt? Of wil je graag e-books lezen op je tablet? Je kunt met al je vragen terecht bij ons computer- en tabletinloop.
 

De Geldzaak

Vragen over je inkomen, toeslagen of studiefinanciering bijvoorbeeld. Of wat moet je regelen als je gaat samenwonen, een huis wilt kopen of een nieuwe baan hebt? Geldzaken kunnen best ingewikkeld zijn. Je kunt met al je vragen over geld terecht bij ons spreekuur De Geldzaak.

Bespaar energie

Wil je aan de slag met duurzame energie, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Zit je vol goede ideeën om energie te besparen, maar komt het er maar niet van? Kom dan langs voor een praatje met een energie-ambassadeur in de bibliotheek!

Oefenen en ontmoeten

De meeste vaardigheden krijg je het beste onder de knie door ze te oefenen. Bij de Doe Mee Startpunten, het Taalcafé en de Schrijftafel is er volop ruimte om dat te doen en om nieuwe mensen te ontmoeten.


 • Doe Mee Startpunt Bekijk details

  Bij de Doe Mee Startpunten kun je niet alleen vragen stellen over computers en het leren van Nederlands. Je kunt er ook direct aan de slag door taal- en digitale vaardigheden te oefenen. De Doe Mee Startpunten vinden wekelijks plaats in Hoograven, Leidsche Rijn Centrum, Overvecht, Kanaleneiland en Zuilen.

  Bekijk details van Doe Mee Startpunt

 • Taalcafé Bekijk details

  Het Taalcafé is een plek waar anderstalige Utrechters en Utrechtse taalvrijwilligers wekelijks met elkaar in gesprek kunnen gaan in het Nederlands over alle denkbare onderwerpen: Familie, sport, gekke spreekwoorden of een bijzondere hobby.

  Bekijk details van Taalcafé

 • De Schrijftafel Bekijk details

  Bij de Schrijftafel kun je komen oefenen met schrijven. Of het nu gaat om een opstel, boek of een sollicitatiebrief. Je kunt elkaars werk beoordelen en er is een schrijfcoach aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

  Bekijk details van De Schrijftafel


Agenda Spreekuren

Bekijk welke spreekuren in jouw vestiging worden gehouden. Je mag altijd een spreekuur of inloop van een andere vestiging bezoeken.

Spreekuur Dag Tijd
Centrale Bibliotheek De Geldzaak Dinsdag 15.30 - 17.30
Doe Mee Spreekuur Donderdag 15.00 - 17.00
Spreekuur vrijwilligers Donderdag 15.00 - 17.00
Computer- en tabletinloop Donderdag 15.00 - 17.00
Bespaar Energie Zaterdag 14.00 - 16.00
____
Kanaleneiland Taalcafé Dinsdag 15.00 - 17.00
Sollicitatiespreekuur Woensdag 10.00 - 12.00
Donderdag 10.00 - 12.00
Doe Mee Startpunt Donderdag 10.00 - 12.00
____
Vleuterweide Taalcafé Woensdag 10.00 - 12.00
Doe Mee Spreekuur Donderdag 10.00 - 12.00
Computer- en tabletinloop Donderdag 10.00 - 12.00
____
Overvecht Sollicitatiespreekuur Dinsdag 13.00 - 15.00
Doe Mee Startpunt Dinsdag 13.00 - 15.00
Donderdag 13.00 - 15.00
____
Zuilen Doe Mee Startpunt Woensdag 10.00 - 12.00
De Schrijftafel Eerste donderdag van de maand 14.00 - 17.00
____
Leidsche Rijn Centrum Doe Mee Startpunt Dinsdag 13.00 - 15.00
Taalcafé Dinsdag 13.00 - 15.00
____
Hoograven Doe Mee Startpunt Dinsdag 10.00 - 12.00

Onze inloop en spreekuren organiseren we in samenwerking met:

 • Wij 3.0

 • Taaldoetmeer

 • Doe Mee

 • Artikel 1- Midden Nederland

 • Stichting ASHA

 • Buurtteam Kanaleneiland

 • U Centraal