Nederland Leest 2021

Nederland Leest 2021 | één boek, duizend gesprekken

Een boek, duizend gesprekken. In november leest heel Nederland één boek: ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Lees en praat mee in de bieb. Én haal een gratis exemplaar bij een bieb bij jou in de buurt! (alleen voor leden, en zolang de voorraad strekt).


DoItYourself-leesclubs gezocht!

Haal een leestasje op bij de dichtstbijzijnde bieb en praat samen met familie, vrienden, collega's of buren door over het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis. Of misschien heb je al een eigen leesclub en zet je dit boek als volgende op het programma?  Een tasje met maximaal vier boeken en een bijbehorende leeswijzer met vragen om het gesprek mee te starten krijg je van ons cadeau.

Deel je bevindingen op social media met #bibliotheekutrecht

Wandelroutes

In ‘De wandelaar’ maakt de hoofdpersoon een avondwandeling en ontmoet hij een zwerfhond. De hond neemt hem mee naar plekken waar hij nooit eerder kwam. Ook in je eigen wijk valt nog genoeg te ontdekken. Daarom hebben we vier wandelroutes gemaakt; door de binnenstad, Hoograven, Kanaleneiland en Overvecht.

Haal het boekje met de wandelroutes gratis in de bieb en ontdek wat de wijk je allemaal brengt. Vanaf november verkrijgbaar!

(Foto door Bert Nienhuis)

De Wandelaar: Verhalen uit de wijk

In het kader van Nederland Leest maakt RTV Utrecht i.s.m. de bieb de serie ‘De wandelaar: verhalen uit de wijk.’ Elke aflevering wandelt een (Utrechtse) schrijver door een Utrechtse wijk en zijn er onverwachte ontmoetingen. De wandelingen zijn in Kanaleneiland, Overvecht, Hoograven en de binnenstad. Elke uitzending duurt 15 minuten en wordt elk uur herhaald.

Bekijk ook alvast een voorproefje op de afleveringen hieronder:


Leen de E-book- of luisterboek versie van De wandelaar

 • De wandelaar

  Adriaan van Dis

  Wanneer een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs opeens een straathond in huis krijgt, leert hij tijdens wandelingen met het dier het andere Parijse kennen, een stad vol daklozen, junkies, bedelaars...

  Luisterboek

  Bekijk details van De wandelaar

 • De wandelaar

  Adriaan van Dis

  Mulder wandelde met zijn hond en stond stil onder het lichtgroene dak van een tot parasol gesnoeide plataan. Wat met de mensen niet lukte, leefde de stad uit op haar parken. De voorstad mocht branden,...

  E-book

  Bekijk details van De wandelaar

Andere boeken van Adriaan van Dis