Nederland Leest

Nederland Leest | Klein verhaal, grote geschiedenis

In november leest heel Nederland één boek. Dit jaar ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer, waarin twaalf broers en zussen het ware verhaal vertellen van hun familie. Deze literaire non-fictie krijg je als lid van de bibliotheek cadeau! Haal ‘m op bij de bieb in jouw buurt. Bovendien bieden we je de mogelijkheid om in gesprek te gaan over het boek tijdens een van onze leesclubs.

En krijg je zin om je eigen levensverhaal op papier te zetten kijk dan eens naar de schrijfoefeningen van Tools voor Taal

Ik vind het een enorme eer dat ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ is verkozen tot geschenkboek voor de campagne Nederland Leest. Bij de publicatie in 2001 heeft mijn familiegeschiedenis veel losgemaakt, en ik hoop dat het boek nu opnieuw veel lezers vindt en stof biedt tot nadenken en discussie.

— Judith Koelemeijer


De E-book en luisterboek versie van het Nederland Leest boek

 • Het zwijgen van Maria Zachea

  Judith Koelemeijer

  Twaalf volwassen kinderen uit een groot katholiek gezin blikken terug op hun jeugd in de jaren '50 en '60 en op de rol van hun moeder die zij dagelijks verzorgen na een hersenbloeding. Jubileumeditie met foto's.

  E-book

  Bekijk details van Het zwijgen van Maria Zachea

 • Het zwijgen van Maria Zachea

  Judith Koelemeijer

  Twaalf volwassen kinderen uit een groot katholiek gezin blikken terug op hun jeugd in de jaren '50 en '60 en op de rol van hun moeder die zij dagelijks verzorgen na een hersenbloeding

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van Het zwijgen van Maria Zachea