Over grenzen

September en oktober

Op avontuur in jouw denken

Waar denk je aan als je aan grenzen denkt? Aan grenzen tussen landen, je eigen grenzen of aan tijdsgrenzen? ‘Over grenzen’ gaat er allemaal over. In de bieb vind je ruimte en rust om jouw grenzen af te tasten en te verkennen. Lees verhalen en ga in gesprek met onbekenden. Ga in september en oktober op avontuur in jouw denken en ontdek de wereld achter jouw grenzen.


Vr 9, 23 okt en 6 nov | Sciencefictionfilms en wetenschap

Sf-filmliefhebber en wetenschapsjournalist George van Hal (de Volkskrant) brengt je in 3 lezingen back to the future via meesterlijke sf-films. Je leert over de wetenschappelijke werkelijkheid achter boeiende sciencefictionideeën en vice versa.

Vrij 16 okt | Het Wonder van Le Petit Prince

‘Le Petit Prince’ van Antoine de Saint-Exupéry is in 375 talen vertaald. Na de Bijbel, het meest vertaalde boek ter wereld. In deze film volgen we vier vertalers. 

Do 29 okt | Dat Gesproken Woordprogramma van Cesar Majorana en Reazun

Schrijver en presentator Cesar Majorana (BNNVARA en VPRO) en rapper Reazun (Ben Hartman) gaan met rappers, spoken word artiesten en schrijvers in gesprek, beoefenen hun hobby’s live op het podium en houden rapbattles als ze daar zin in hebben.

Do 22 okt | Denkplaats: Grensgeval

Tijdens deze Denkplaats doen we een poging om grenzeloos naar het begrip grenzen te kijken. De natiestaat zoals we die nu kennen bestaat nog helemaal niet zo lang. Wat betekent deze ‘verdeling’ van de aarde? En zou het ook anders kunnen? Te gast is Kiza Magendane.

30 oktober | Bibliotheekgast Maarten van Rossem (uitverkocht)

Wie is die kritische duizendpoot Maarten van Rossem die altijd de grenzen verkent nou eigenlijk écht? Is er nog meer wat we van hem móéten weten? Interviewer Sofie van den Enk spit in het leven van deze Bibliotheekgast.

Gerelateerde boeken

Do 15 okt | Marcel van Roosmalen leest niet voor (uitverkocht)

Columnist Marcel van Roosmalen (NRC) vertelt op de van hem bekende, afstandelijke, droogkomische wijze over zijn beste reportages.

Di 27 okt | SETUP & de bieb doen het op 1,5 m

Duik in actuele onderwerpen over tech en samenleving met SETUP - het platform voor een technologie-kritische samenleving en de bieb. Met verrassende experimenten. Hoe bepalend is deze tijd in ons denken over technologie?