Over grenzen

September en oktober

Op avontuur in jouw denken

Waar denk je aan als je aan grenzen denkt? Aan grenzen tussen landen, je eigen grenzen of aan tijdsgrenzen? ‘Over grenzen’ gaat er allemaal over. In de bieb vind je ruimte en rust om jouw grenzen af te tasten en te verkennen. Lees verhalen en ga in gesprek met onbekenden. Ga in september en oktober op avontuur in jouw denken en ontdek de wereld achter jouw grenzen.


Zo 11 okt | Queer café op Coming Out Day

11 oktober is het Coming Out Day. Een middag met films, gesprekken en voordrachten over queercultuur en alles wat erbij komt kijken. Host van de dag is Pepijn Zwanenberg (raadslid Groen Links en dj).

Do 22 okt | Denkplaats: Grensgeval

Tijdens deze Denkplaats doen we een poging om grenzeloos naar het begrip grenzen te kijken. De natiestaat zoals we die nu kennen bestaat nog helemaal niet zo lang. Wat betekent deze ‘verdeling’ van de aarde? En zou het ook anders kunnen? Te gast is Kiza Magendane.

30 oktober | Bibliotheekgast Maarten van Rossem

Wie is die kritische duizendpoot Maarten van Rossem die altijd de grenzen verkent nou eigenlijk écht? Is er nog meer wat we van hem móéten weten? Interviewer Sofie van den Enk spit in het leven van deze Bibliotheekgast.


Gerelateerde boeken

Vr 9, 23 okt en 6 nov | Sciencefictionfilms en wetenschap

Sf-filmliefhebber en wetenschapsjournalist George van Hal (de Volkskrant) brengt je in 3 lezingen back to the future via meesterlijke sf-films. Je leert over de wetenschappelijke werkelijkheid achter boeiende sciencefictionideeën en vice versa.

Zo 4 okt | Bloot tussen de boeken: 'Yes please!’, Lucas de Man

Bloot tussen de boeken is een nieuwe maandelijkse reeks over seksualiteit. Lucas De Man trapt af met ‘Yes, Please’ waarin hij de vinger op de erotische plek legt. Hij heeft met zijn organisatie Nieuwe Helden onderzoek gedaan naar de verschillen tussen menselijke (M/V/X) erotische dromen en wensen. Wat blijkt? Zo gek is het allemaal niet.

Do 15 okt | Marcel van Roosmalen leest niet voor

Columnist Marcel van Roosmalen (NRC) vertelt op de van hem bekende, afstandelijke, droogkomische wijze over zijn beste reportages.

Di 27 okt | SETUP & de bieb doen het op 1,5 m

Duik in actuele onderwerpen over tech en samenleving met SETUP - het platform voor een technologie-kritische samenleving en de bieb. Met verrassende experimenten. Hoe bepalend is deze tijd in ons denken over technologie?

Vrij 16 okt | Het Wonder van Le Petit Prince

‘Le Petit Prince’ van Antoine de Saint-Exupéry is in 375 talen vertaald. Na de Bijbel, het meest vertaalde boek ter wereld. In deze film volgen we vier vertalers.