Boekenweek met Lize Spit en Raoul de Jong

11 maart 2023, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 5 lid / € 10 niet lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De 88ste Boekenweek heeft als thema ‘Ik ben alles’. Boeken en verhalen helpen je om te ontdekken wie je bent, wie je zou willen zijn en wie de ander is. Al lezend laat je je meenemen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten en/of leefwijzen die (nog) niet van jou zijn.

De Boekenweek vier je met de bieb & Broese. In de Boekenweek ontvangt Bibliotheek Utrecht de auteurs van het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay. Lize Spit en Raoul de Jong gaan met elkaar in gesprek. Wat betekent ‘Ik ben alles’ voor hen, welke rol speelt het in hun leven én in hun werk? Uiteraard spreken ze ook over hun Boekenweekwerken en hoe het thema daarin naar voren komt.

Lize Spit hoopt tijdens de Boekenweek ‘dat we tegen de klippen op kunnen vieren dat de taal ons in staat stelt elkaar te begrijpen.’ 

Raoul de Jong ziet in het thema ‘een prachtige kans om lezers mee te nemen op avontuur van de Groningse klei naar Caraïbische stranden, op zoek naar een ongehoord verhaal dat de kracht heeft om iedereen te laten dansen.’ 

Na afloop is er ruimte voor boekverkoop (verzorgd door Broese) en signeren de auteurs. 

Reserveer je kaartje

Bekijk hier het programma voor de Boekenweek


Over Lize Spit
 
Lize Spit (1988) woont in Brussel. Ze won in 2013 zowel de publieks- als juryprijs bij Write NOW!. Van haar debuutroman Het smelt (2016) werden meer dan 200.00 exemplaren verkocht. Er volgden vertalingen in twaalf landen en een verfilming. Het boek won veel literaire prijzen. In december 2020 verscheen haar tweede roman Ik ben er niet.

Met het Boekenweekgeschenk ‘De eerlijke vinder’ vertelt Lize Spit een meeslepend verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen. Bekijk hier de boeken van Lize.


Over Raoul de Jong 

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad en publiceerde vijf boeken. Voor zijn tweede roman ‘Stinknegers’ (2006) ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs. In 2013 verscheen De grootsheid van het al, dat werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding kreeg van de Bob den UyL Prijs. Zijn boek ‘Jaguarman’ (2020) werd genomineerd voor diverse literaire prijzen.

Raoul is mede-maker van ‘Dat wij zongen: twintig Caraïbische schrijvers om nooit te vergeten.’ Hij werkt aan het filmscript voor een film over het leven van Anton de Kom. Samen met Noraly Beyer maakt hij de Correspondent-podcast Tigri Tories die in maart 2023 uitkomt. Bekijk hier de boeken van Raoul de Jong.

In het Boekenweekessay neemt Raoul de Jong je in Boto Banja mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers.