Culturele Zondag: Welkom thuis! (geannuleerd)

18 oktober 2020 | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Kosten: Gratis inloop | niet reserveren

Ook de bieb opent haar deuren tijdens Culturele Zondag. Met Bieb voor een betere wereld leggen we de focus op samen delen. Dat doen we onder andere met verhalen en een Human Library.

  12.00 – 13.00 uur : Voorlezen

Voorleesverhalen over samen delen. Luister naar de verhalen en teken mee. Er ligt een enorme tekenrol met heel veel kleurpotloden. Om met elkaar en samen te tekenen. Illustrator Saskia Janssen van het Huis van Betekenis gaat ons hierbij helpen. Check vast haar site om te zien wat ze zoal maakt.

Wil je voorlezen, geef je dan op bij c.bokdam@bibliotheekutrecht.nl. Je mag haar ook mailen voor een voorleesadvies voor deze dag.

13.30 – 15.30: Human Library

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, iemand met (te) weinig geld, een transgender, een dakloze en een rijke stinkerd zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Durf jij het aan om je 'vooroordeel' te ontmoeten? De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.
Een gesprek duurt 20 minuten a een half uur.

15.30 – 16.00 uur : Sint Maarten - op scherm

Vorig jaar schreven en componeerden Ruben van Gogh en Monique Krüs een speciaal Sint Maartenlied voor de bieb. Het lied wordt dit jaar uitgebreid met een nieuw couplet door spoken word artiest/rapper Skeffurt. Tijdens Culturele Zondag laat hij het nieuwe couplet aan je horen en zullen drie jonge zangtalenten de vocals voor hun rekening nemen.

Kom lekker luisteren, zodat je 7 november uit volle borst mee kan zingen tijdens de Ronde van Sint Maarten op het Berlijnplein.

13.00 - 13.30  uur  & 14.30 - 15.00 uur : Ontmoet Bliep

Hij komt tot aan je knieën, onze robot Bliep. Maar hij kan veel. Een dansje maken, een verhaal vertellen of een gedicht voordragen. Kom spelen en ontdek wat Bliep allemaal kan.