Het Filosofisch Spreekuur met Ernst Meijer

28 juni 2023, van 20:00 tot 21:00 | Bibliotheek Neude | In een nisje in de Grote hal.

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ga in gesprek of luister mee tijdens Het Filosofisch Spreekuur. Samen met filosoof Ernst Meijer van de Utrechtse Filosofische praktijk Kom Denken keer je jouw gedachten binnenstebuiten. Je ervaart hoe filosofie je kan helpen om met ingewikkelde vragen waar je in het dagelijkse leven tegenaan kan lopen.

Vragen als: welke werk past bij mij? Wat is echte vriendschap? Maak ik de juiste keuzes? Hoe blijf ik mezelf trouw? Eigenlijk alle vragen waar geen pasklaar antwoord op te vinden is maar die je flink kunnen bezighouden, lenen zich voor een filosofisch gesprek.   

Het filosofische spreekuur is met publiek. Je kan dus kiezen of je in gesprek wilt of wilt luisteren. Ook luisteren naar een filosofisch gesprek is een leerzame en boeiende kennismaking met praktische filosofie. Maar er gaat natuurlijk niets boven de directe ervaring van het gesprek. Als je wilt meedoen, meld je dan aan. Vermeld daarbij of je als luisteraar aanschuift of in gesprek wilt gaan. Als je in gesprek gaat, krijg je een tijdsslot. Het is van harte aanbevolen en gewaardeerd als iedereen bij aanvang aanwezig is. 

Aanmelden: ernst@komdenken.nl

Bij Omroep Human geeft Ernst Meijer geregeld een online filosofisch consult via Instagram. Nu doet hij dat live in de bieb!

Dit is een Door en voor Utrechters - programma. De bibliotheek is een plek voor iedereen. Kom langs en laat je verrassen door een activiteit of evenement georganiseerd door en voor Utrechters. Wil jij ook iets delen in de bieb? Mail dan naar doorutrechters@bibliotheekutrecht.nl en we bespreken samen je idee├źn en de mogelijkheden.