Ontmoet de dichters van het Stadsdichtersgilde

30 maart 2023, van 19:30 tot 20:30 | Bibliotheek Neude | Podium

Kosten: Gratis, aanmelden is niet nodig.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Twee dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde en een informele setting rond een tafel, waarin de dichters elkaar interviewen, voordragen en in gesprek gaan met het publiek. Dat is de opzet van: Ontmoet de Dichters van het Stadsdichtersgilde. Een maandelijks samenwerkingsprogramma in bieb Neude.

De Utrechtse Stadsdichtersgilde maakte speciaal voor World Poetry Day (21 maart) een krant vol gedichten. Twee dichters komen vanavond voordragen. Kom luisteren en ontmoet de dichters Baban en Parvin. Fred Penninga zal de dichters ook interviewen. Ontmoet de dichters, kom luisteren, meepraten en meer over de gedichten te weten. Een uur vol gedichten en gesprekken erover, waarin het publiek meer is dan luisteraar alleen. Het Utrechts Stadsdichtersgilde krijgt op die manier een stem én een gezicht.  


Monir Goran

(1975, Kirkuk, Irak) speelt sinds zijn kindertijd gitaar en ud, en groeide op met Koerdische muziek. Hij kreeg zijn muzikale opleiding in Bagdad. In Jordanië gaf hij les op de muziekschool. Hij speelde in de band 'Al-Nagam -Alasil' waarmee hij regelmatig optrad op festivals in Amman en Zerkah. In Nederland trad hij onder meer op bij festival en theaters als Rasa, Paradiso, Dunya, Global Village en bij Radio 4 & 6.