Uit het Krijt van Elizabeth Wattimena en Reya Hoogveld

9 maart 2023 t/m 31 maart 2023 | Bibliotheek Neude

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met deze foto- en verhalenserie bieden zij een podium aan mensen in en uit de schulden. Een op de vijf huishoudens heeft risicovolle schulden. Herken je je in de portretten? Goed! Ook al weet je niet waar je moet beginnen en voelt het alsof je vast zit in deze situatie: er is altijd hulp in de buurt.

De deelnemers van ‘Uit het Krijt’ hebben als doel jou te inspireren ook uit de geldstress te stappen. Lees in de portretten welke weg de mensen die jou voor zijn gegaan hebben afgelegd om te komen waar ze nu staan. 

Over de makers
Elizabeth Wattimena en Reya Hoogveld zijn de Utrechtse initiatiefnemers van 'Uit het Krijt'. Met deze foto- en verhalenserie bieden zij een podium aan mensen in en uit de schulden. Zij geloven dat het een essentieel onderdeel van de oplossing om dit maatschappelijk probleem een gezicht te geven. Belangrijker nog, iedere deelnemer van dit project heeft als doel om het taboe rondom het hebben van schulden te doorbreken. De portretten zijn open, eerlijk en divers. Zij geven een inkijk hoe schulden worden beleefd, wat heeft gewerkt in de weg eruit en hoe het loslaten van schaamte keer op keer de sleutel blijkt te zijn. Met Uit het Krijt nemen Elizabeth en Reya stappen richting het normaliseren van financiële hulp. Juist in deze tijd is de boodschap urgenter dan ooit. Het is zo belangrijk dat het nemen van die eerste stap makkelijker wordt. 'Uit het Krijt' inspireert en brengt in beweging. 

Meer informatie, ga naar uithetkrijt.nl

beeld: Uit het krijt

Tip van de bieb
Heb je zelf een vraag over geld? Ga naar het Informatiepunt van onze website en vindt daar alle informatie over gratis spreekuren over geldzaken.