Ameliswaardig: Verken samen met tekenaars de impact van mensen op de natuur

16 december 2023, van 13:00 tot 17:00 | Bibliotheek Neude - Grote hal

Kosten: Gratis

Het Huis van Betekenis presenteert: Ameliswaardig. Verken samen met tekenaars de impact van mensen op de natuur.

Ooit een oerbos nu een Utrechts landgoed met een geliefd bos, én een snelweg erdoorheen. De A27 is onderwerp van felle discussies, nu weer, met een plan voor verbreding van de weg. Wat nu beslist wordt heeft gevolgen voor de natuur, het verkeer of voor de boeren in de omgeving.

Meer dan 20 tekenaars en creatieven zetten zich in om dit complexe vraagstuk te ontwarren en een constructieve dialoog mogelijk te maken. Ze observeren, onderzoeken, vertellen en verbeelden en nodigen je uit om mee te maken en te praten.

Workshop: Teken mee aan een nieuwe bosrand!

Een nieuwe bosrand? Of juist andere natuur? Iedereen die wil kan meewerken aan een meterslange tekening. Tekenaars Paco Kamil en Imke Bogers helpen je op weg.

13.00 – 16.00 uur, Grote Hal

Portrettekenen: Laat je tekenen én praat mee!

Hoe komt jouw perspectief op mens en natuur in beeld? Tekenaars Katja Fred, Lotte Dijkstra en Anne Schillings zitten klaar om portretten van bezoekers te maken.

13.00 – 16.00 uur, Grote Hal

In gesprek!

Genoeg stof om over te praten. Sluit aan bij het panelgesprek over de relatie tussen mens en natuur, specifiek in Amelisweerd. Aanwezig zijn verschillende belanghebbenden. En natuurlijk is er ruimte voor stemmen uit het publiek. Gespreksleider is Eva Grosfeld, docent, trainer én bewoner van Amelisweerd. Zij is gespecialiseerd in het werken met vraagstukken op het snijvlak van ethiek en zingeving, waarbij kunst en verbeelding een belangrijke rol spelen.

16.00 – 17.00 uur, Tribune

Bekijk ook de tentoonstelling: Ameliswaardig op de 2e etage van Bibliotheek Neude. Te zien van 5 t/m 30 december. 

Lees meer over het Huis van Betekenis


Dit is een Door en voor Utrechters - programma. De bibliotheek is een plek voor iedereen. Kom langs en laat je verrassen door een activiteit of evenement georganiseerd door en voor Utrechters. Wil jij ook iets delen in de bieb? Mail dan naar doorenvoorutrechters@bibliotheekutrecht.nl en we bespreken samen je ideeën en de mogelijkheden.